Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Cep Yoğurdu Modası

Bu haftaki konuğumuzu izninizle köşeme çağırmak istiyorum efendim..  Kendisi yıllardır severek tükettiğimiz bir gıda olup, sofralarımızın vazgeçilmezi. Onsuz yaşamıyoruz, tükettiğinde sorun yaşayanlar ise “Kolay sindirilebilir“ halini tercih ediyor. Tahminleriniz az çok başlamıştır diye düşünüyorum. 

Veeee  karşınızda:   “ Yoğurt. “

“Yoğurtun da nesinden bahsedeceksin be canım?” diyen güzel okuyucularım için şöyle başlayabiliriz. Yoğurdu yıllardır üreterek ve tüketerek en ince ayrıntısına kadar biliyoruz, mayasından tutun, “serçe parmağı batır sıcaklığına” hepimizin ayrı püf noktaları elbette var. Hazır tüketimi sevenler için de aynı şey geçerli, markasına göre tadının değiştiğini çok iyi biliyorsunuz. Gelelim o halde sektörde dikkatimi çeken yoğurt üretimine: Cep yoğurt! Bu üretimi fark ettikten sonra bu ismi ben taktım ona yazmak için. Tabi ki yoğurt olduğu için cepte durmaz, buzdolabında yer almalı o ayrı. Cep yoğurt deme sebebim, bir yoğurt üreticisinin yoğurtları mini ambalaja cep boyuna sokmuş olması. 80 gram olarak karşımıza çıkan bu mini paket yoğurtlar sanırım yoğurt tüketimini arttırmak için tasarlanmış ve üretilmiş. Anladığım kadarıyla hedef kitle çocuklar, yoğurt ambalajlarının üzerinde sevimli görseller ve meyve resimleri mevcut. Tabi ki siz yetişkinler de bu cep yoğurtlara ortak olabilir neden olmasın? Dikkatimi çeken bu cep boy ürün, çilekli, şeftalili ve kayısılı olarak karşımıza çıkıyor. Belki başka çeşitleri de vardır veya ilerleyen günlerde karşımıza çıkabilir, çeşitlilik olarak şimdilik bunları biliyorum. Bu sevimli mini yoğurtların dışında dikkatimi çeken süzme yoğurt üretimi de oldu. Süzme yoğurt bildiğiniz gibi normal yoğurttan farklı olarak daha katı bir kıvamda. Süzme yoğurt üretiminde de çeşitliliğin olması yine dikkatimi çeken konular arasında. Bu üretimde ise bol vişneli, bol kayısılı, bol çilekli,  orman meyveli olarak farklı çeşitler mevcut. 140 gram olarak karşımıza çıkan süzme yoğurtlarda ise amaç günlük protein miktarının bir kısmını karşılamakmış tahmin edersiniz ki.

Yeni ürünler geliştirilirken çocukların da düşünülmesi, sağlıklı atıştırmalara yönelik üretimlerin gerçekleştirilmesi beni mutlu ediyor. Yoğurt tüketmeyi sevmeyen kişiler belki de bu sebeple yoğurt tüketimine başlayabilir. Böyle denemeler in ve üretimlerin var olması çok güzel.

Daha çok çeşitlere ve daha nice yeniliklere…

Sağlıkla Kalın!

Not: “ Cep yoğurdu ismi çok sevimli olmadı mı?

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..