Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Cepte kontör devri bitti!

Cepte kontör devri bitti!
 

Kontör Devri Bitti!


Merhaba,

vaye be... Kontör olayı devri bitiyor demek. Gsm firmaları çalışmalarını tamamlamış.

Turkcell HazırKart müşterileri 1 Nisan'dan itibaren kontör yerine TL'ye geçiyormuş ve hatta hazırlıklar da tamamlanmış. Kolay ve rahat bir geçiş olmasını dilerim.

26 milyon HazırKart'lı müşterisinin kontörden TL kullanımına kesintisiz, kolayca ve aynı anda hızlıca geçebilmesi için tüm ekipleri ve altyapısını geçişe hazırladığını duyuyoruz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) aldığı karar ile 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren tüm mobil operatörler kontör yerine TL'ye dayalı tarifelendirme sistemine geçecek. GSM operatörleri bu tarihten itibaren tüm tarifelerde, kampanyalarda ve reklamlarda hizmet birim ücreti olarak; ses, SMS ve tüm diğer hizmetler için kontör yerine TL ya da kuruş kullanacak.

Ön ödemeli hat kullanıcıları geçiş sonrasında eskiden kontör yükledikleri kanallardan TL kart yükleyerek kullanabilecek. Müşterilerin 1 Nisan tarihine kadar kullanılmamış kontörleri, değer kaybetmeden BTK'nın onayladığı birim fiyat üzerinden hesaplanarak TL'ye çevrilecek ve hesaplarına yüklenecek. Geçişten önce TL kart ve tarife fiyatları müşterilerine duyurulacak.

Bu konu ile ilgili olarak Vodafone zaten reklamlara bile çıktı artık.

Ne diyelim, hayırlısı olsun.

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..