Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '10

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Ceride-i Kantar Ödül Töreni 2010

Ceride-i Kantar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Birleşik Hukuçular Klübü tarafından 1945'ten beri çıkarılan bir dergi. Kısacası bir AÜHF geleneği.Bu yıl da 9. 'sunun gerçekleştirildiği bir ödül töreni düzenleniyor bu klüp tarafından ; Ceride-i Kantar Ödül Töreni. Her sene hukuk fakültesi öğrencileri tarafından Türkiye'de mesleklerindeki "en"ler seçiliyor.

Bu sene 14-15 Nisan tarihlerinde düzenlendi ödül töreni.

YILIN HUKUKÇUSU
DANIŞTAY BAŞKANI MUSTAFA BİRDEN

YILIN GAZETECİSİ
YILMAZ ÖZDİL

YILIN TV PROGRAMI
MUHABBET KRALI- Aziz Kedi

YILIN KARİKATÜRİSTİ

YILIN FİLMİ
NEFES

YILIN KOMEDİ PROGRAMI
ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR-BKM MUTFAK OYUNCULARI

YILIN RADYOCUSU
GEVEZE

YILIN SPOR PROGRAMI
NTV SPOR GECESİ-ERSİN DÜZEN

YILIN YAZARI
AYŞE KULİN

YILIN DİZİSİ
EZEL , bu yıl ödüle layık görüldü.

Ödüllerini almak için Mustafa Birden, Aziz Kedi, Nefes filmi yapımcıları, BKM Mutfak oyuncularından Oğuzhan Koç-Eser Yenenler-Metin Yıldız-Ayça Erturan-Emre Canpolat-İbrahim Poyraz-Şevket Süha Tezel, Ezel dizisi oyuncularından Bade İşçil, Ersin Düzen ödüllerini almak için kendileri geldi. Güzel birer söyleşi de yaptılar.Gelmeyenlerin de mutlaka(!) bir engellerinin olduğunun bilincindeyiz.

Aziz Kedi'nin aslında Ankara Hukuklu biri olduğunu ve 2005'te atıldıktan sonra 2009 yılında aftan yararlanarak geri geldiğini öğrendim.

Bade İşçil'in ne kadar sempatik ve güzel olduğunun farkına vardım.

Eser'in ve İbrahim'in espirilerde birbirlerini tamamladığını bir kez daha gördüm.

Bir öğrencinin, hukukçularla ilgili bir skeç yapılmasının aslında çok yerinde olacağını söylemesi üzerine Metin'in "Biz hukuka göre biraz ceride kalmışız" espirisi üzerine kelimeleri ne kadar esnek kullanabildiğini canlı canlı duydum.

İbrahim süslenmiş püslenmiş törene gelmiş olan bir Birleşik Hukukçular Klübü üyesi öğrenciye "kınaya mı geldiniz" diyerek takıldı. Gencimiz de kendini "biz sizleri güzel karşılamak için kendimize özen gösterdik" diyerek kendini savunma gereği duydu belki de.

Her sene ödül töreninden sonra "ben de bir gün burda ceride-i kantar ödülü almalıyım" diye geçer içimden. Bu bir hırs elbette. Belki de kıskançlık. Hiç inkar etmem. Ama bütün bunların yanında cumhuriyetin üniversitesinde böyle köklü bir dergi ve öğrenci klübünün ödülünü almak insanı ne kadar gururlandırır bir düşünün.

 
Toplam blog
: 2
: 1367
Kayıt tarihi
: 15.04.10
 
 

Ankara Üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisi. Kendine "Aziz Kedi"yi örnek almakta, ama sadece yazı ..