- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çerkez helvası
Çerkez Helvası
Arkadaşlar,
tatlı başladık, tatlı devam edelim, sonra belki tuzlu börek çörek veya yöresel tadlara yöneliriz. Helva yapmayı ve yemeyi sevdiğimden (artık sağlık sorunları nedeniyle azalttım, çok sevdiğim çikolatadan bile vazgeçtim)
Bu gün çerkez helvası veriyorum, bir yanım çerkez;)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
ateşte eritilir, 1 kase un ilave edilir, 10-12 dakika
(un helvası kıvamında) kavrulur,
ateşten alınınca 1 su bardağı pudra şeker karıştırılır,
borcama kaşıkla bastırılır. soğuması beklenir. isteğe göre
dilimlenir, çay saatinizde ikram edilir;)
Afiyet olsun...
L.G.E