Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çerkez helvası

Çerkez helvası
 

Çerkez Helvası


Arkadaşlar,
tatlı başladık, tatlı devam edelim, sonra belki tuzlu börek çörek veya yöresel tadlara yöneliriz. Helva yapmayı ve yemeyi sevdiğimden (artık sağlık sorunları nedeniyle azalttım, çok sevdiğim çikolatadan bile vazgeçtim)
Bu gün çerkez helvası veriyorum, bir yanım çerkez;)

1/2 çay bardağı sıvı yağ


1 paket margarin


ateşte eritilir, 1 kase un ilave edilir, 10-12 dakika


(un helvası kıvamında) kavrulur,


ateşten alınınca 1 su bardağı pudra şeker karıştırılır,


borcama kaşıkla bastırılır. soğuması beklenir. isteğe göre


dilimlenir, çay saatinizde ikram edilir;)

Afiyet olsun...

L.G.E

 
Toplam blog
: 67
: 1508
Kayıt tarihi
: 23.02.08
 
 

Hazır Giyim alanında meslek dersi öğretmeniyim. Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen okulu Giyim böl..