- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 5411
Çerkez helvası

Çerkez Helvası
Arkadaşlar,
tatlı başladık, tatlı devam edelim, sonra belki tuzlu börek çörek veya yöresel tadlara yöneliriz. Helva yapmayı ve yemeyi sevdiğimden (artık sağlık sorunları nedeniyle azalttım, çok sevdiğim çikolatadan bile vazgeçtim)
Bu gün çerkez helvası veriyorum, bir yanım çerkez;)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
ateşte eritilir, 1 kase un ilave edilir, 10-12 dakika
(un helvası kıvamında) kavrulur,
ateşten alınınca 1 su bardağı pudra şeker karıştırılır,
borcama kaşıkla bastırılır. soğuması beklenir. isteğe göre
dilimlenir, çay saatinizde ikram edilir;)
Afiyet olsun...
L.G.E
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Merhabalar, ben size 1 kase unun tam olarak ne kadar kaç bardak yada ne büyüklükte bir kase olduğunu sormak istiyorum, bilgi verirseniz çok sevinirim, denek için sabırsızlanıyorum, sevgiler, özlem
OZLEM YASAR 13.03.2008 14:32- Cevap :
- Merhaba, 1 su bardağı aynı ölçüye denk gelir. Sevgiler... 13.03.2008 15:29
SEVGİLİ HOCANIM,ŞİMDİ SİZİ GÖRDÜM..! (MB) Milliyet Blogda... ÇOK ÇOK SEVİNDİM....ÇOK İYİ ETTİNİZDE GELDİNİZ...! BURASI BİZLER İÇİN ÇOK DAHA GÜZEL...! BUNDAN SONRA SİZİ İZLİYECEĞİM MERAK ETMEYİNİZ...! BEN O TARAFA ESKİSİ GİBİ FAZLA GİREMİYORUM...(Laf aramızda kalsın,beni fazla sarmamıştı orası,sizin blog sayfanız ve müzikleriniz hariç... :))))...) TEKRAR ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ DER,SEVGİ ve SAYGILARIMI SİZE TAKDİM EDERİM...! NECİP KÖNİ - ADANA/TR
Necip Köni - Adana / TR 03.03.2008 23:07- Cevap :
- Günaydın, beni siz yönlendirdiniz,ancak bu yıl sağlık sorunlarım beni etkiledi! şu anda durum iyi,göreve başladım. Burada aktif olarak henüz başlangıç yaptım. Sevgiler... 04.03.2008 8:02
Öğretmenim,Benim iki yanım da Kabartay...Çerkez Tavuğunu,Çips-Baaste'yi,Kaymak Çayı'nı bilirdim ;ancak Çerkez Helvasını ilk kez duydum.Hemen tadına bakayım...Teşekkürler...Saygılarımla...
Mesut Selek 03.03.2008 21:46- Cevap :
- "Afiyet olsun" demek isterdim;) sevgiler... 04.03.2008 8:01