Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '16

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Çernobil'cilerin gözlerine sokmak için, koskoca Sinop'u, İzmir'e getirdi.

Çernobil'cilerin gözlerine sokmak için, koskoca Sinop'u, İzmir'e getirdi.
 

Her şeyi ifade ediyor.


 

 

Sinoplu fotoğrafçı Volkan Atılgan, 1960’lkardan beri memleketine kurulmak istenen nükleer santraline karşı. “Oturduğum yerden olmayacak bu iş” diye celallenen Volkan Atılgan, bir “atılım” yapayım da, memleketime faydalı olayım deyip,  İzmir’de bir   sergi açmış. Altıma da manşette gördüğünüz gibi, ilgilileri protesto ediyor.

Onunkisi tek kişilik direniş değil. Her bir resim, havasıyla suyuyla Sinop’un temizliğini yansıtıyor. Resim sergisini gezince anlıyorsunuz bunu. Pırıl pırıl bir gökyüzü. Pırıl pırıl bir deniz ve  zehirlenmemiş bir Sinop görülüyor  duvarlardaki resimlerde.

Sinoplu fotoğrafçı, memleketindeki çocuklara da fotoğraf sevgisini aşılıyor verdiği kurslarla. İstiyor ki bu pırıltılı Sinop, bu bakire Sinop, kirlenmesin nükleer denilen canavarlarla. “Fotoğraf, iletişimdir” diyor Atılgan.

İŞTE VOLKAN ATILGAN.

 

         Daha Çernobil unutulmadı. Hala daha sakat  doğumlar oluyor o memlekette. Göz göre göre bir  devlet, nasıl kıydı milletine. İşte kursu bitirecek olan çocuklar, ağabeyleri Atılgan gibi ortaya çıkacak, ellerindeki Sinop fotoğrafları ile.  Belki onlar da sergi açacak ağabeyleri gibi. Sinoplar çoğalacak yurt sathında. “Bu doğal güzelliği bozmayın, günahtır, acımazsızlıktır, dangalaklıktır” diyecekler.

Atılganın bu, 21 nci sergisi. Diyor ki : “ Gözümüz iyiyse, beyniniz iş yapar” diyor, fotoğraf sanatı üzerine. Ve ekliyor:  “Mümkün olsaydı, Sinop’u çantama koyup, İzmir’e getirecektim “     diyor. Koskoca Sinop bu. çantasına sığdıramamış. ANCAK ÇERÇEVELİ FOTOĞRAFLARINI SIĞDIRABİLMİŞ.

         Binlerce Atılgan’lar peş peşe gelecek şüphesiz. Amasra ve Bartın’daki kömür santralleri kurmak isteyenlerin, bu arada kulakları çınlasın. Oranın da yiğit insanları, Sinoplular gibi direniyor. Ömür boyu da direnecek elbet.

         Sergi bir hafta açık. Çernobil unutulmadı. Etkisi halen devam ederken, yenilen bu naneler neyin nesi? İsterim ki bu sergiyi, şiş göbekli, sahte gülücüklü, eni boyu birbirine uymayan insanlar ziyaret etsin.

         Elinde çay bardağı ile, milletin gözü önünde çay içen sahtekarları da unutmadı bu millet.

SİNOPTAN SEVGİLERLE. BÜTÜN RESİMLER SİNOPA AİT. PIRIL PIRIL BİR  GÖKYÜZÜ VE DOĞA.

EVLERİ BİLE PIRIRL PIRIL VE DE ÖZLEM KOKULU

FOTOĞRAFÇI ATILGAN IN BİR KOMPOZİSYONU. VOLKAN ATILGAN, SİNOPU TEMSİL EDİYOR. BİR DİĞER KARADENİZ ŞEHRİ OLAN BARTINI DA, FOTOĞRAF SANATÇISI MÜFİT YÜKSEL TEMSİL EDİYOR.

ATILGAN IN ÇEKTKLERİ ARASINDAN BİR DEMET

NASIL KIYILIR BU GÜZELİM COĞRAFYAYA ?

ATILGAN IN, SİNOPTA  FOTOĞRAFÇILIĞI ÖĞRENEN ÖĞRENCİLERİ VAR. ONLAR, FOTOĞRAFLARLA BİRLİKTE BÜYÜYECEKLER,  KENDİLERİ GİBİ FOTOĞRAFLARI İLE SERPİLİP, RESİM SERGİSİ AÇACAKLAR AĞABEYLERİ GİBİ. VE BU  GÜZEL PIRIL PIRIL SİNOPU, ÇERNOBİLCİLERİN GÖZÜNE  GÖZÜNE SOKACAKLAR EL BİRLİĞİ İLE.

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..