Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Burak Yilmazer Facebloker

http://blog.milliyet.com.tr/facebloker

06 Mart '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Çernobil faciası radyasyonu ve kanser ölümlerin Türkiye'deki sorumluları cezalandırılsın

Çernobil faciası radyasyonu ve kanser ölümlerin Türkiye'deki sorumluları cezalandırılsın
 

Çernobil Nükleer santrali


Çernobil faciası nedeniyle özellikle Karadeniz bölgesinde bir çok insanımız kanser oldu. Kazım Koyuncu örneğinde somutlaşan nice hayatlar, daha bizler onlara ''doyamadan'' göçüp gitti.

Doysun kara topraklar diyoruz, elden ne gelir diyoruz., malum çoğunlukla boş konuşmayı severiz

Peki o zamanları bir hatırlayalım :

Dönemde iktidarı elinde tutan Kenan Evren, zamanın Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ahmet Yüksel Özemre tv de, basında ellerinde sözümona Karadeniz bölgesi çayımızdan yudumluyorlar ve 'Bakın birşey olmuyor güvenle çay içebilirsiniz diyorlardı.

Sanki radyasyonlu çayın çok ani etkileri varmış gibi. Yıllar sonra durumun hiç öyle olmadığı anlaşıldı, özellikle Karadaniz'de artmış kanser olguları, ulusal kanser istatistiklerimize yansıdı. Perşembenin gelişi,çarşambadan belliydi zaten : sık sık sakat dana doğumlarının artışı ile ilgili haberler yeralıyordu basında.

Benim zavallı,bir o kadar iyi niyetli, biraz da cahil insanım ne yapsın ? Bir yanda, ihtilal yapıp ardından % 92 ile destek alarak anarşi sorununu çözme iddiasıyla gelen Kenan Evren vardı, ihtilal öncesi çözme fırsatı vardı ama çözmedi diye biraz huylanmıştık. Neyse o ayrı konu, başka zanamana ele alırız. Diğer yanda anlı şanlı Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ahmet Yüksel Özemre.

Merhumun ardından konuşmak gibi olmasın Ahmet Yüksel Özemre'yi sevenler,bu değerli biliminsanımız için ne güzel bir biyografi sayfası oluşturmuşlar. http://www.ozemre.com/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=40

Etkileyici bir bilim insanı, bilim adamı değil , adam olmak farklı bir şey, sayısız başarıların, bilimsel üyeliklerin, eserlerin olmuş ne gam.

Ülkene verecek tek ve gerçek hizmet fırsatı eline geçmiş,halkı aydınlatmak. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanı olarak fazla işin yok zaten. Ne nükleer santrallerin,ne nükleer savaş gemilerin var.Tek yapacağın vatandaşı doğru bilgilendirmek, sahip olduğun etiketlerin yardımıyla vatandaşa ihanet etmemek. bakın çay konunda büyüklerimiz neler demişler : http://siyasetendogru.com/tag/cernobil/

Şimdi bu konu zaten konuşuldu önceden,ısıtıp ısıtıp sunmanın ne gereği vardiyenler olabilir.

Peki konuşuldu da ne oldu? Özal Evren, Özemre, Aral yargılandılar mı insanların kanser olup acı çekmelerinden, ölmelerinden sorumlu olmaktan ?

Tayyip Erdoğan'a soruyorum, Silivri Cezaevi Savcılarına soruyorum,insanların ölümüne sebep olmak, bunu planlı hareket eden bir örgüt oluşturarak yapmak suç değil mi? Vatandaşı ölüme atarak bu insanlık suçunu işleyenler cezasız  mı kalacaklar?

Kaynaklar:

Çernobil Nükleer Kazası Sonrası    Türkiye'de Kanser, Türk Tabipleri Birliği, Nisan, 2006                

http://www.ttb.org.tr/kutuphane/cernobil_06.pdf

 
Toplam blog
: 4
: 758
Kayıt tarihi
: 01.02.12
 
 

Aile Hekimliği Uzmanı, eski yüzücü, basketbolcu, motosiklet yarışçısı, Türkiye Motosiklet Federas..