Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Cesaret için alkole ihtiyaç duymak

Cesaret için alkole ihtiyaç duymak
 

Arkadaşlarla yapılan rakı – balık toplantıları, partilerde bir –iki kadeh şarap, vodka vs. veya şişe bira sohbetlere keyif katar daha güzel vakit geçirilmesini sağlar. Ancak bir çok kimse 5 – 6 kadeh şarap veya 5 -6 şişe bira içmeden duramaz. Gerekçe olarak içkiyi sevdiğini söyler. Bir de bazı erkeklerin aşırı alkol alma gerekçeleri var ki bu yazımın konusunu oluşturuyor. Geçen yıl bir erkek arkadaşım :” abi ben partilerde iyice içip kafam kıyak olmadan tanımadığım kadınlarla konuşmaya cesaret edemiyorum, çok gergin oluyorum. 3 Bardak viskiden sonra gevşiyorum ve gidip kadınlarla tanışıp konuşabiliyorum” demişti. Gerçekten de özellikle 150 veya daha fazla kişinin olduğu ve insanların yarısının yeni tanıştığı partilerde bu gerekçe ile aşırı alkol alan erkeklere rastlamak mümkün. Kimsenin günahını almak istemem, bu partilerde çoğunluk ölçülü alkol almayı biliyor ama bazen ellerinde bira şişeleri veya kadehlerle bar boyunca “ loserlar takımı” gibi dizilmiş erkekler görmek mümkün. Partiye gelir gelmez kimse ile konuşmadan önce bara koşup iyice zom olduktan sonra partiye karışıyorlar. “Kafam iyi artık tanımadığım kadınlarla rahatça tanışıp konuşabilirim” dediklerinde davranışlarının kontrolünü kaybetmiş oluyorlar. Kadınlarla konuşurken dedikleri anlaşılmıyor bile.

Kadınlarla konuşabilme cesaretini toplamak için bu şekilde sarhoş olmaya gerek duyan erkeklerin konuştukları kadınlara vücut dili ile verdikleri mesaj şu :” ben öz güveni düşük biriyim, alkol almadan senin karşına gelip seninle tanışmaya ve konuşmaya cesaretim yok”. Onunla konuşan kadınların da içlerinden muhtemelen geçen düşünceler şunlar :”senin gibi sarhoş olmadan karşıma gelme cesareti olmayan adamı ben ne yapayım ? beni ilgilendirmezsin, uzak dur benden”. Adamın kendisine sorarsanız sarhoş olduğunu kabul etmez, gayet iyiyim der. Cesaret toplamak için alkole ihtiyaç duyan erkekler bindikleri dalı kesiyorlar. Partide sarhoş olmayan erkeklere göre dezavantajlı duruma düşüyorlar. Çünkü sarhoş olmayan erkekler davranış ve konuşma kontrollerini kaybetmemiş oluyor ve tanıştıkları, konuştukları insanlar üzerinde daha iyi intiba bırakıyorlar.
Peki ya sarhoş olan kadınlar ? Onlar da davranışlarının kontrolünü kaybediyor ve normalde yüz vermeyecekleri erkeklerin haddini aşan davranışlarına daha hoşgörülü davranıyor ve çoğu zaman daha sonra pişman oluyorlar.

Aşırı alkol almak sadece kalabalık partilerde değil, 15 – 20 birbirini iyi tanıyan kadın – erkek karışık arkadaşların örneğin rakı – balık toplantılarında da sakıncalı. Çünkü tanışıyor hatta iyi arkadaş olsalar da aşırı alkol etkisinde istenmeyen davranışlar, özellikle kafaları iyiyken erkeklerin kadınlara tacizkar davranışları ayıldıklarında arkadaşlıkların bozulmasına ya da gerilmesine yol açabiliyor.


Partilerde ve sosyal toplantılarda keyif için makul ölçüde içki almak toplantıyı neşelendirebilir. Ama özellikle karşı cinsle tanışmak, konuşmak için cesaret toplamak için aşırı alkol almak öz güven düşüklüğünden kaynaklanır. Erkek te olsa kadın da olsa insanlar partilerde ve sosyal toplantılarda karşı cinsle tanışmak, ilişki başlatmak için öz güvenini geliştirmeli, alkolden medet ummamalıdırlar.

Rasih Bensan

4 Eylül 2014

 

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..