Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '13

 
Kategori
Deneme
 

Cesaret

Cesaret
 

Her şeye boyun eğiyorsanız o zaman Milletin Vekili olamazsınız. Olmanız için onun haklarını, adaletini gözetmeniz lazım. Partili milletvekilleri maaşını halk değil de Başbakan veriyormuş gibi davranırsa halkın parası helal olmaz. Ama çıkarlarını düşünen kimse böyle bir cesareti kolay kolay gösteremez. Bu nedenle son günlerde Başbakana cevap veren AKP Milletvekili İdris Balı canı gönülden kutluyorum.
 Almanya da bir yangında canı pahasına 60 kişiyi yanmaktan kurtaran 19 yaşında ki Ebru Aksu mesela , meşhur olmayan kahramanlardan.
Wikileaks belgelerini açıklayan Julian Assange da korkuyorum ama birilerinin bunu yapması lazımdı dedi.Öyle her baba yiğidin yapabileceği şeyler değil ucunda can var.
Barış Atay mesela gözdağı vermek istediler. Pes etti mi, ne mümkün ?
Çok sevdiğim, cesaretine hayran olduğım bir yazar var. Vardı demek lazım. Babam Cumhuriyet gazetesi alıyorsa bu sadece onun içindi. Gazeteyi alır almaz köşe yazısını sabah 7 civarında birkaç kere okur sonra biz okula gitmeden bir de bize kahvaltıda okurdu. Bu yazar UĞUR MUMCU idi. Onca tehdit almasına rağmen hiç vazgeçmedi. Hala Uğurlar olsun şarkısında ağlıyorsam onun cesaretine, kahramanlığına ağlıyorumdur.
Aytunç Altındal en yakın tarihte kaybettiğimiz, vatanımız üstünde oynanan oyunları korkmadan anlatan yazan değerli insan. Ancak zehirleyerek susturabildiler. Cesaretini takdir etmemek mümkün değil. Ama onun yazdıklarını unutturmayarak, onun elinde ki bayrağı alıp devam ettirebilirsek boşuna ölmemiş olur.

Ulu Önder Kemal Atatürk, o kadar kıskaca alınmış, perişan edilmiş bir ülkeyi ne zorluklarla yeni baştan iğne ile kuyu kazar gibi yeniden inşaa etti. Bir 20 Yıl daha yaşasaydı, neler olurdu bundan korkanlar vardı. Şimdi olsa kesin zehirlenip zehirlenmediği ile ilgili otopsi yapılabilirdi. Çünkü birileri onun yüzünden gelecek planlarını ertelemek zorunda kaldı. Bunu da itiraf ettiler. Üstelik bunlar hala iş başında senaryo yazmaya, plan yapmaya devam ediyorlar. Tüm ezilen , çaresiz kalan milletler ATATÜRK ü örnek aldı. Ondan korkanlar bile önünde saygı ile eğildi. Bir an bile cesaretini kaybetmedi. Onun için kalbimizden silmeleri mümkün değil.
Bazen düşündüğünüzü yapmak cesaret ister. Kötülüğün gücünü destur edinenler bumerang gibi kendi kötülüklerinin içinde öleceklerini bilmiyorlar. Bilselerdi öyle korkarlardı ki. İyilikte kötülükde kartopu gibi yuvarlana yuvarlana büyür ve gelir sahibini bulur.
Cesur ve özgür insanların yaşadığı bir evrende nefes almak dileği ile .
 

 
Toplam blog
: 38
: 696
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Antalyalıyım. Bir süre istanbul ve Çanakkale de bulundum. Uzun süredir Ankara da yaşıyorum. İki o..