Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '15

 
Kategori
Turizm
 

Çeşme bir ''İnci'' Dir.

Çeşme bir ''İnci'' Dir.
 

Çeşme-Çiftlikköy Meydanı Kahvesinden Manzara


Değerli okurlar,

Çeşme ile tanışmam çok eski değildir. Ben oraya yarımada diyorum. İlk ayak bastığımda takvim 25 Mayıs 2008 i gösteriyordu. O günü hatırlıyorum. Düğünümün hemen ertesi günüydü. Evet, doğru, balayına gitmiştim. Çok eskiler bilirler. Önceden böyle şeyler yoktu. Son yarım asırda, entellektüellerin başlattığı bu olaya çok daha sonrasında bizlerde dahil olduk. Böyle bir şey hiç hesabımızda yoktu. Ta ki, bir mobilya firmasından, salon takımı alıncaya kadar. Yaptığım bu alımla beraber, yanında ''Hediye Çeki'' olarak bedava tatil ikram ettiler. Tabii her çift gibi bizlerde çok mutlu olduk.

Düğün, bütün çiftler için büyük bir telaş ve bir o kadar da heyecandır. Yeni bir hayata atılan ilk adım veya yaşamda bir kavşak, veyahut da bir dönüm noktasıdır. Biz de, eşim Şenay ile beraber bu adımı atmıştık. Daha görür görmez, Çeşme bizi ve biz de Çeşme'yi sevmiştik. İlk ziyaretimiz 3 gün gibi çok kısa sürmüştü. Çeşme'nin havası, denizi ve yeşili bir başkadır. Bunu, güneyde olan ilimiz Antalya ve Sahil şeridi, Muğla (Marmaris-Fethiye), Aydın (Kuşadası), Balıkesir (Ayvalık), Çanakkale bölgelerini gezen birisi olarak söylüyorum. Daha sonraki yıllarda da Çeşme den kopamadık. Bu tatlı ilçenin her yerini gezdim. Alaçatı, Ilıca, Germiyan, Ildır, Dalyan, Çiftlikköy üyle muhteşem bir yerdir. İnsanları çok farklıdır. Sıcaktır, yardımseverdir.

Ülkemizin heryerinden ve yurt dışından, bu ilçeye bir kere olsun yolu düşen Çeşme aşığı olur gider... Çünkü burada Osmanlı kalesinden tutun, tarihi camii leri ile daha pek çok tarihi eser, pek çok doğa harikası vardır. Bunlardan bazılarını belirtmek isterim.

Erythrai Antik Kenti: Ildır bölgesinde bulunmaktadır. Bu kent antik çağdan günümüze ulaşan bir kenttir. Çeşme de bilinen ilk yerleşim merkezidir.

Çeşme (Osmanlı) Kalesi:Osmanlı döneminde yapılmıştır. Eğer Çeşme de bir tatil düşünüyorsanız, kesinlikle gezmenizi istediğim bir yerdir. Kale içinde bulunan , ''Çeşme Müzesi'' ni de gezme imkanınız olacaktır. Kalenin hemen altında, çayınızı yudumlarken yorgunluğunuzu giderebileceğiniz mekanlar mevcuttur. Bu, mekanların sol tarafında, tarihi topları görebileceksiniz.

Germiyan Köyü:Çeşme'nin en eski yerleşim merkezlerindendir. Osmanlı mimarisini bu beldede çok sık göreceksiniz. Bu belde, tipik bir Ege beldesidir. Osmanlıdan günümüze kadar doğallığını koruyabilmiş ender yerlerdendir.

Çeşme Koyları ve Plajları:Bu muhteşem yerde, görmeniz gereken birbirinden muhteşem koylar, masmavi suyun tadını çıkarabileceğiniz plajlar vardır. Bunlardan bazıları; Çeşme Boyalık Koyu, Ilıca Plajları, Çeşme Pırlanta Plajı (özellikle sörf tutkunları için), Çeşme Dalyanköy Sakızlı Koy, Aya Yorgi Koyu, Çeşme Paşalimanı Plajı, Çark Plajı ve benim herzaman favorim olan, Çeşme Altınkum Plajı dır.

Çeşme Sakız Ağacı:Çeşme sakız ağacı ile ünlüdür. Mutlaka görmeniz gereken bir alandır.

Alaçatı :Ege'nin en popüler tatil yerlerinden Alaçatı da Çeşme de bulunuyor.Mutlaka görmeniz gereken yerlerdendir. Alaçatı Yel Değirmenlerini, Alaçatı Taş Evlerini ve Alaçatı Meydanı mutlaka gezin. Son yıllarda, akşamları, sanatçılarımızın, oyuncularımızın, ekonomi ve siyaset adamlarımızın en fazla uğrak yerlerindendir. Eşim ve ben Alaçatı'yı ayrı severiz. Her gittiğimizde mutlaka uğrak noktamızdır.

Çiftlikköy :Çeşme nin en sakin köyüdür. Eski Köy Hayatı ile Yeni Modern hayatı bulabileceğiniz bir yerdir. Özellikle Balık severlerin uğrak yeridir. Hergün binbir emek ile denizden tutulan balık ihaleleri gerçekleştirilir. Taze balık arıyorsanız, burası tam yeridir. Altınkum ve Pırlanta plajına çok yakındır.(800mt)

Daha yazmamız gereken çok yer var. Ancak, Çeşme ziyaret edilip anlaşılabilecek bir yerdir. Şimdi bizde, eşim ile beraber, bu Ege'nin Parlayan İncisi nde bol bol ziyaret ediyoruz. Çeşme aşktır. Çeşme sevdadır. Çeşme sıcaklıktır. Çeşme heyecandır. Kısacası Çeşme ; tatilinizi geçirebileceğiniz mükemmel bir yerdir. İlk yazımı, çok sevdiğimiz Çeşme'yi tanıtmak maksadıyla yazdım.

İyi bir tatil geçirmenizi diliyorum.

Ercan Hatipoğlu

 
Toplam blog
: 19
: 385
Kayıt tarihi
: 04.05.15
 
 

Elektronik Mühendisi, İşletme ve İlahiyat  bölümlerini okudum. Uzun zamandan beri, Türkçe Dili, T..