Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '15

 
Kategori
Ne Nerede?
 

Çeşme değil, ‘Antioche’ kaçamağı..

Çeşme değil, ‘Antioche’ kaçamağı..
 

Paylaşmak istediklerime yetişemediğim güzel yaz günlerinin bende oldukça fazla şey biriktirdiğini farkeder etmez hemen bilgisayarımın başına oturdum ve öncelikle aklımda kalan bir konudan ziyade tadı damağımda kalan Antakya mutfağını anlatmak istedim:)

Yakın zamanda yaptığımız Çeşme kaçamağında kara kara ‘kumrudan başka yenilecek bir şey yok mu’ diye düşünürken Alaçatı’da sıcaktan yana bakir kalmış tatlı esintisinin nereden geldiğini anlayamadığımız Antioche Alaçatı ile tanıştık. Burası güler yüzlü, güzel bir Antakyalı ailenin! Hepsinin her işte parmağı var diyebilirim. Öyle ki gerek sunum gerek mekan tasarımı ve yemek tadı gerçek anlamda bir bütün.

Eğer Bir İstanbul’lu olarak Antakya mutfağını daha önce deneyimlemediyseniz başta bu güzel tatları biraz yadırgayabilirsiniz. Ben bu anı en kısa süreye indirebilmeniz ve güzel tatların keyfini çıkarabilmeniz için en sevdiklerimi seçtim.

Başlangıç olarak herzaman gittiğim yere özel mezeler varsa onlarla başlamayı tercih ederim. Bu sebeple öncelikli favorim Öcce Ot Kavurması oldu. Antakya’da Mücvere Öcce denildiğinin notunu geçelim:).İçerisinde birçok yeşilliğin bir arada olduğu mücverin en güzel hali diyebilirim. Bunlar dışında yine Sadece Antakya’nın yüksek dağlarında yetişen yeşilliklerden oluşan zahter salata ve yanında patlıcan olmazsa olmazım diyorsanız Abuganus Patlıcan biberi kesinlikle denemelisiniz. En sevdiğim mezelerden olan Humus’u da atlamak istemem; Humus’da dışarıdaki diğer rakipleriyle karşılaştırılamayacak kadar iddialı bir tada sahip.

Ara sıcaklar için Sadece Antioche’un müşterilerine özel olarak Antakya’da bir köyde yaptırdığı güveçte peynir ızgara’yı tek geçiyorum. Ana yemeklere geldiğimizde dilerseniz tepsiye et satır kıyma dilerseniz diğer Antakya usulü kebaplar hepsi birbirinden leziz!

Son olarak künefeyle taçlandırdığımız mükemmel akşam sefamız aldığımız kalorileri hesaba katmazsak tek kelimeyle kusursuz!

‘Her zaman sağlık’ dediğimiz noktaya geldiğimizde tüm doğallığını ve organikliğini bildiğimiz ve emin olduğumuz yiyecekleri yerken tabiki içimiz çok rahat! Bir de bütün bir kışı çalışarak ve sporunu yaparak geçiren disiplinli azınlıklar olarak bir küçük Antioche kaçamağını kendi ruhunuzun sağlığı ve mutluluğu için rahatlıkla kendinize hak görebilirsiniz! :)

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6
: 211
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

Eğitimimi Yeditepe üniversitesi Uluslararası Medya ve Pazarlama Yüksek lisans programı ile tamaml..