Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '11

 
Kategori
İzmir
 

Çeşme turizm planı beş yıldır onay bekliyor

Çeşme turizm planı beş yıldır onay bekliyor
 

Milliyet Ege yazarı Selim Türsen bugünkü yazısında Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile yaptığı görüşmeye yer vermiş. Çeşme Turizm Planı'nın beş yıldır onay beklediğinden yakınan Tütüncüoğlu, ''Çeşme'yi dünyaca ünlü turizm merkezleri St. Tropez'den hatta Nice'den bile ileriye götürecek projeler Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tozlu raflarında bekliyor, '' diyerek hizmetlerinin engellendiğini söylemiş. 

''İzmir dört tekerine fren takılmış gibi...'' Bu sözleri unutmadınız değil mi? AKP'li eski bakan İzmir'i ziyaretinde söylemişti. İzmir'i yönetenleri başarısız gösterme gayreti içinde söylenmişti o sözler. Şark kurnazlığı edasıyla söylenenler aslında oynanan oyunu açığa çıkarıyordu. 

İzmir bugünkü konumuyla hakettiği yerde değil. Evet dört tekerine de fren takılmış durumdadır. 

İzmir iyi yönetilmiyor olabilir ama sorunların halledilmemesinde AKP hükümetinin ve bakanlarının payı yok mudur? 

Çeşme gibi turistik bir ilçenin Turizm Planı beş yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tozlu raflarında kasıtlı olarak bekletiliyorsa başkanın bunda suçu nedir? 

İnciraltı yıllardır çözüm bekliyor. 

O bölgede arazisi olanlar elverişsiz doğal kaynaklar nedeniyle tarım yapamıyorlar. Mandalina ağaçları kuruyor. Arsalarının imara açılarak değerlendirilmesini istiyorlar. Çok kişi sorunun çözüleceği günün özlemiyle, yıllardır yoksulluk içinde yaşam sürüyor. İnciraltı'nı çağdaş bir görünüme kavuşturacak projeler de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tozlu raflarında yıllardır bekliyor. Bu sorunun halledilmemesinde belediye başkanının suçu ne? 

İzmir Limanı da Ulaştırma Bakanlığı tarafından sürekli oyalanarak çözümlenemeyen sorunlardan biri. 

İzmir Limanı, son yıllarda kruvaziyer turizminin canlanmasıyla birlikte tıkanma noktasına geldi. Konteyner yüklü gemilerle turist gemilerinin yarattığı karmaşa İzmir turizmini de olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sorunun halledilmemesinde belediye başkanının suçu var mıdır? 

Bu saydıklarım bir çırpıda aklıma gelen ve yıllardır çözüm bekleyen sorunlardan sadece birkaçıdır. AKP'li bakanların çabalarıyla çözümlenebilir. Hükümetin destek vermesiyle aşılacak sorunlardır. 

Bütün bu gerçekleri gözardı ederek salt İzmirli yöneticileri başarısızlıkla suçlamak haksızlık olur. 

AKP İzmir'in sorunlarına kasıtlı olarak el atmıyor. İzmir'in dört tekerine fren takanlar bizzat AKP'li bakanlardır. Amaç yerel yöneticileri İzmirli'nin önünde başarısız konumuna düşürmektir. 

AKP'nin oyunu gün yüzüne çıkmıştır. 

Amaç CHP'li başkanları gönderip İzmir'i ele geçirmektir. 

Peki biz bu çirkin oyunu bozmak için ne bekliyoruz. Gelin tam tersini yapalım. AKP'yi gönderelim, sorunları çözelim. 

Evet... 

Bundan sonra sloganımız bu olsun: 

Daha güzel bir İzmir için, AKP' yi gönderelim, sorunları çözelim! 

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..