Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '13

 
Kategori
Haftasonu
 

Çeşme ve Alaçatı zamanı geliyor…

Çeşme ve Alaçatı zamanı geliyor…
 

Cesme den Sakız adası gün batarken


Her yıl artarak süren popülaritesiyle, bir önceki yıldan neredeyse %50 daha fazla yazlık nüfusa sahip olan Çeşme ve Alaçatı’yı iki haftadır yeni sezona hızla hazırlandığını görüyorum.

Belediye’nin özellikle Ilıca ve Paşalimanı yollarında yoğun çalışmaları var. Eğer Paşalimanı yolunu baştan sona genişletmeyi başarırsa başkanın heykeli dikilir. Çünkü bir çok alanda yollar daralıyor. Birçok binanın yıkılması gerekiyor.

Proje bellidir. Açılabilecekse de açılamayacaksa Çeşmeli biliyordur. Ben İzmir’den giden bir misafir olarak çok mutlu oldum. İnşallah bu faaliyetler yaza sarkmaz. Yarım inşaatlar da hızla biter.

Güneşli havanın verdiği sıcaklıkla bu hafta sonu hayli kalabalık olan Çeşme’de yeni sezonun başlıyor hissi veriyor. Bir çok insan bahçelerini düzenlemek için de olsa oralardaydı.

Mart'ın son haftasına girerken gittiğimiz hafta sonu gezisinde ilgimizi çeken bir başka konu da restorantların merkezi, artık sadece Dalyan ve Şifne olmaktan çıktığını görmüş olmak. Şu anda Çeşme merkezin sahilinde ki restorantlarda görüş alanının verdiği derinlik, yeni açılan restorantların lezzetli mutfakları ciddi anlamda tercih edilir olmuş. Misina Restorant'ta yediğimiz balık ürünleri ve mezeler, oturduğumuz masanın karşısında ki Sakız adasını sanki oraya getirmişçesine Yunan mutfağını yansıtıyordu.

Kısaca bu hafta bir kez daha gördük ki Çeşme 4 mevsim güzel… 

 
Toplam blog
: 61
: 1072
Kayıt tarihi
: 08.02.13
 
 

Cengiz Ülkü 1966 yılı Manisa-Salihli doğumluyum. İlk, Orta ve Liseyi Salihli’de... Üniversite..