Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çeşni Konağı'nda hayat çok keyifli

Çeşni Konağı'nda hayat çok keyifli
 

Çeşni Konağı


Keçiören'de öyle bir yer var ki yolunuz bir gün mutlaka buraya düşmeli. Çeşni Konağı, gerek mekanı, gerek çalışanları, gerekse muhteşem yemekleriyle dört dörtlük hizmet sunuyor. Hafta sonları brunch ve canlı müzik de varmış. Bir insan daha ne ister ki. Birçok ince ayrıntı düşünülmüş burası için. Çocuklar için palyaço odası, çizgi filmler için dvd, daha pek çok şey....

Çeşni Konağı'nın işletmecisi Reşat Erdemir. TRT'de hafta içi sabah yayınlanan "Günbegün" programını izleyenler bilirler. Sabahların neşesi, bu programın meşhur Reşat Usta'sıdır O. Keçiören Belediyesi'nce inşa edilen devasa Ankara Evi'nin işletmeciliğini almış. İyi de yapmış. Meğer Eylül 2008'den beri hizmet veriyorlarmış da haberimiz yokmuş. Bu eşsiz mekanın tanıtımına yönelik birtakım tavsiyelerde de bulunduk kendisine.

Reşat Usta aşçılığın Kabe'si Bolu Mengen'li. Varın gerisini siz düşünün artık. Aynı zamanda Ankara'daki çok ünlü bir otelin de şefi. Bir de Başkent Aşçılar Derneği'nin başkanı. Bu kadar meziyet bir araya gelince ortaya çıkan lezzeti düşünmek de bir hayli zor oluyor tabi.

Çeşni Konağı Keçiören'in tam göbeğinde. Keçiören Adli Tıp Kurumu'nun karşısına düşüyor. Konak da konak hani. Bu kadar büyüğünü hiç görmemiştim. Peyzajı ve iç mimarisiyle insanı büyüleyen bir yapı. İçerisinde ise 400 kişiye aynı anda hizmet verilebiliyor. Lale figürlü sandalyeleri ve nostaljik konseptiyle masalsı bir yer. İnsana kendini gerçekten özel hissettiriyor burası. Yukarı katta Osmanlı, Cumhuriyet, Kazakistan, Özbekistan, Selçuklu gibi çeşitli konseptte odalar var. Misafirlerinizle özel anlarınızı burada oldukça güzel bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Personeli çok güleryüzlü. İşletme Müdürü Şeref Temel'e ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum. Tabiki tüm çalışanlara da. Sonradan tanışma fırsatı bulduğumuz Reşat Usta'da oldukça değerli bir insan.

Gelelim en önemli kısma, burda yemekler ve lezzetler bir harika. İlk kez tatma şansı bulduğum Osmanlı Şerbeti'ne bayıldım. Atalarımız gerçekten ağızlarının tadını biliyorlarmış. Kuzu tandırına ise söylenecek söz bulamıyorum. Lokum gibi, insanın ağzında dağılıyor resmen. Şimdiye kadar yediğim en güzel tandırdı diyebilirim. Tabi biz ailecek hepimiz farklı lezzetlerden tatmak istediğimiz için birçok şeyini tatma fırsatımız oldu. Dana külbastı da muhteşemdi. Köz kokulu patlıcan ve özel sosuyla insanı kendine çekiyordu. Bizim ufaklığa gelen köfte, patates de çok lezzetliydi.

Herkese, her keseye uygun, modern ve yöresel bir çok tat bir aradaydı.

İşin final kısmına ise diyecek bir laf bulamıyorum. Keçi sütünden özel dondurmalı irmik tatlısı ve künefe. Sıcak sıcak kapladı içimizi. İrmik tatlısı hiç bu kadar güzel olmamıştı. Bundan sonra da güzel olamaz gayrı. Tarif edemiyorum, tadılmalı, mutlaka yaşanmalı bu lezzet. O kadar yemişiz ki künefenin yarısı kaldı tabakta. Karnım da acıktı, nasıl da güzel giderdi şimdi.

Bu kadar anlatmama karşın merak edenler için yazıyorum.

Çeşni Konağı'nın adresi: Üçpınar Caddesi 4. Sokak No:2 Keçiören

Telefonu: 316 9 316

Faks: 317 17 12

İşletmeci Reşat Erdemir

Şirket Müdürü Şeref Temel.

Bu eşsiz mekanı mutlaka görmeniz temennisiyle, hepinize şimdiden afiyet olsun:)))

 
Toplam blog
: 5
: 4460
Kayıt tarihi
: 13.01.09
 
 

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü mezunu olmakla birlikte bir kamu kuruluşu..