- Kategori
- Yemek - Mutfak
ÇEŞNİ MEYVA TATLISI
ÇEŞNİ MEYVA TATLISI
ÇEŞNİ MEYVA TATLISI
300 gram Yaban mersini
300 gram Ahududu
500 gram Çilek( ortadan ikiye kesilecek)
1 su bardağı Pudra şekeri
2 yemek kaşığı Mısır nişastası
1 paket krem şanti
500 gram süt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet pandispanya keki
Meyveleri ve pudra şekerini, tencereye alalım ve kısık ateşte 5 dakika pişirelim. Mısır nişastasını su ile çözerek meyvelerin üzerine döküp 15 dakika daha pişirerek meyve tatlısını hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Bir kapta süt ile kremşantiyi çırparak şantimizi hazırlayalım.
Ayrı bir kapta, yumurtayı toz şekerle iyice çırparak köpük haline getirelim. Limon kabuğu ilave ederek yavaşça karıştıralım ve şanti ile birleştirip harmanlayalım.
Borcama ( dilerseniz kup larda) pandispanya kek dilimlerini dizelim üzerine meyve tatlısını ve en üzerine şanti sosu dökelim. Aynı şekilde bir sıra daha yaparak tatlımızı hazırlayalım.
2 saat buzdolabında dinlendirelim ve Üzerine kıyılmış Antep fıstığı serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.