Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

ÇEŞNİ MEYVA TATLISI

ÇEŞNİ MEYVA TATLISI
 

ÇEŞNİ MEYVA TATLISI


ÇEŞNİ MEYVA TATLISI

300 gram Yaban mersini

300 gram Ahududu

500 gram Çilek( ortadan ikiye kesilecek)

1 su bardağı Pudra şekeri

2 yemek kaşığı Mısır nişastası

1 paket krem şanti

500 gram süt

1 adet limon kabuğu rendesi

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı toz şeker

1 adet pandispanya keki

Meyveleri ve pudra şekerini, tencereye alalım ve kısık ateşte 5 dakika pişirelim. Mısır nişastasını su ile çözerek meyvelerin üzerine döküp 15 dakika daha pişirerek meyve tatlısını hazırlayıp soğumaya bırakalım.

Bir kapta süt ile kremşantiyi çırparak şantimizi hazırlayalım.

Ayrı bir kapta, yumurtayı toz şekerle iyice çırparak köpük haline getirelim. Limon kabuğu ilave ederek yavaşça karıştıralım ve şanti ile birleştirip harmanlayalım.

Borcama ( dilerseniz kup larda) pandispanya kek dilimlerini dizelim üzerine meyve tatlısını ve en üzerine şanti sosu dökelim. Aynı şekilde bir sıra daha yaparak tatlımızı hazırlayalım.

2 saat buzdolabında dinlendirelim ve Üzerine kıyılmış Antep fıstığı serperek servis yapalım.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..