Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
708
 

ÇEŞNİ MEYVA TATLISI

ÇEŞNİ MEYVA TATLISI
 

ÇEŞNİ MEYVA TATLISI


ÇEŞNİ MEYVA TATLISI

300 gram Yaban mersini

300 gram Ahududu

500 gram Çilek( ortadan ikiye kesilecek)

2 Adet portakal(kabuğu soyulup dilimlenecek)

2 Adet elma( kabuğu soyulup küp doğranacak

1 su bardağı Pudra şekeri

2 yemek kaşığı Mısır nişastası

1 paket krem şanti

500 gram süt

1 adet limon kabuğu rendesi

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı toz şeker

1 adet pandispanya keki

Meyveleri ve pudra şekerini, tencereye alalım ve kısık ateşte 5 dakika pişirelim. Mısır nişastasını su ile çözerek meyvelerin üzerine döküp 15 dakika daha pişirerek meyve tatlısını hazırlayıp soğumaya bırakalım.

Bir kapta süt ile kremşantiyi çırparak şantimizi hazırlayalım.

Limonun kabuğunu rendeleyelim ve suyunu sıkalım.

Ayrı bir kapta, yumurtayı toz şekerle iyice çırparak köpük haline getirelim. Limon kabuğu ilave ederek yavaşça karıştıralım ve şanti ile birleştirip harmanlayalım.

Borcama pandispanya kek dilimlerini dizelim üzerine meyve tatlısını ve en üzerine şanti sosu dökelim. Aynı şekilde bir sıra daha yaparak tatlımızı hazırlayalım.

2 saat buzdolabında dinlendirelim ve Üzerine kıyılmış Antep fıstığı serperek ya da çeşitli meyvelerle süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2096
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster