Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

Cesur, değişimci, karizmatik dedik ama..

Cesur, değişimci, karizmatik dedik ama..
 

"Cesur, Kasımpaşalı, değişimci, karizmatiktir, bu adam bişeyler yapacak ülke adına" denildi. Hele 12 Eylül darbecilerin yargılanması sözüne karşı, 'tamam' dendi, 'bu adam bir çok şeyi değiştirecek, umutluyuz' şeklinde kamuoyunun beklentileri varken bugün kamuoyunda hayal kırıklığı yaşandığını görüyoruz..

Bu sabah bir bankanın şubesinden çıkarken, tanımadığım bir adam belli ki banka ile ilgili sorun yaşamış olacak ki; 'Bunlar din üzerinden siyaset yapıyor, elimizi kolumuzu bağlıyorlar. Bunların gideceği günleri de göreceğiz' söylemine katılarak ayak üstü lafladık karşılıklı.

Adamın konuşma tarzı, üslubu ve giyim tarzıyla, bankacılığın finans üzerine kurulu kuruluşlar olduğunun farkına varabilecek kadar da kültürlü birine benziyordu..

Evet, adamın sitemi bankacılığa değildi ama belli ki nerede bir engelle karşılaşırsa 'Ak Parti' diyenlerdendi gibi bir izlenim verdi bana..

'Şükür ve hamdolsun' politikalarla toplumun yarısını çantada keklik gibi gören Ak Parti'nin bundan sonra toplumdan aynı destek alabileceğini pek düşünemiyorum.

'Darbecileri yargılıyoruz' diye sembolik olarak Evren'i ve Şahinkaya'yı yeterli olmadığını düşünüyor toplumun çoğunluğu.

Evet, 12 Eylül'ün yargılanması yerinde bir karar dır. Zira darbeyi tasarlayan, hayata geçirenler, kime ve neden yapıldığının tam aydınlatılabilmesi ve toplum psikolojisini en azından rahatlatılması için açıklığa kavuşturulması gerekir..

Öyle ya, emir komuta dahilinde yapılır darbeler. Komuta zinciri tek tek sorgulanmalı ve zaman aşımı olsa dahi, göz ardı edilerek sorgulanmalıdır.

Toplum öyle bir hassas duruma gelmiş durumda dır ki, günlük yaşamında yaşamış olduğu küçük bir olumsuzluk karşısında, anında 'Ak Parti' deyip tepki vermeye başladı.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..