Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '10

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Çetkoder 30 Agustosta ağaç dikimi başlattı

Çetkoder 30 Agustosta ağaç dikimi başlattı
 

“Bir Ağaç’ta sen dik yaşama katkın olsun”


Çevre Ve Tüketici Haklarını koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Afişli ve broşürlü bir Ağaç dikim seferberliği başlattı.

“Bir Ağaç’ta sen dik yaşama katkın olsun”

Çevre Ve Tüketici Haklarını koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi Rize’de yaşanan sel felaketi ve Antalya’da meydana gelen Orman yangınını da ele alarak başlattıkları Ağaç dikim seferberliği için tüm insanları duyarlı olmaya çağırdı.

Çevre Ve Tüketici Haklarını koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Her sene 30 Ağustos geldi mi, törenler, alışılmış kutlamalar, rap rap askerlerin yürümesi, katılımcılar belli, protokol işi el sıkışmalar, sonrası bitti. Oysa 30 Ağustos Zafer Bayramı şanlı Türk’ün destan yazdığı gündür. O günü Bayram ilan edenler çok iyi bilirler ki, biz o gün bu vatan uğruna, bu devlet uğruna, bu millet uğruna nice vatan evlatlarını şehit verdik, gazi verdik. İşin doğrusu bu vatan, devlet, millet uğruna o günden bu güne çok sayıda şehit ve gazi verdik. Böyle milli bayramların kuru kuruya kutlanmasını içimize sindiremediğimiz gibi, böylesine önemli günlerde üç beş cicili laf ve söylem ile geçiştirilmemeli” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bu bağlamda bu yıl 30 Ağustos günü ÇETKODER olarak Ağaç dikim seferberliği başlatıyoruz. Her önemli günde yaptığımız çağrı gibi bu gün içinde afişli ve broşürlü bir çalışma başlattık. Yurt geneli tüm insanlarımızı bu olaya kayıtsız kalmamalarını rica ediyoruz. Bir Ağaç’ta sen dik. Şehitler adına, gaziler adına, gelecek nesiller adına dik. Yaşama ve doğaya sahip çık. Ağaç demek yaşam demek, su demek... Hayat demek. Gel şehitlerin adını, gazilerin adını Doğada yaşat” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bakın dün Antalya’da canım ormanlarımız yandı. Bu yaz değişik yerlerde on binlerce dönüm alanımız yandı. Şimdi Rize’de aşırı yağışlardan kaynaklanan sel felaketi… Canlarımız gitti. İşin özünü bu gün ilgililer aktarıyor. Ormanları kesip çay bahçeleri yapmışlar. Buda tetikleyen sebep olmuş. Biz dere yatağına ev yaparız, deniz kenarına ev yaparız, ormanları keser ev yaparız, Deniz doldurur ev yaparız… Biz hep yok etmeye varız. Nasıl insanlarız biz? Doğada sadece biz mi yaşıyoruz? Bu doğada yaşayan diğer canlıların yaşama hakkı yok mu? Onların evlerini barklarını ellerinden alıyoruz. Ağaçlar ve ormanların onların evleridir. Yuvalarıdır. Yakıyoruz, yıkıyoruz, yok ediyoruz. Sonra? Heyelan, sel felaketi, erozyon başta olmak üzere çok sayıda felaketi yaşıyoruz. Ağaç demek bunların hepsini önlemek demek... Yeşil alan ve bitki örtüsünün sayısını arttırmak demek yaşama sahip çıkmak demektir. Bu bağlamda bu seferberliği başlatıyoruz. Gelin hiç bir şey bilmiyorsanız bir çam fidesi yâda selvi fidesi alıp toprakla buluşturun. Boş bulduğunuz alana dikin. Biz tüm yurtta gönüllülerimizle bu bayram öncesi tüm şehit ve gazilerimiz adına birer ağaç dikeceğiz. Onların ruhları ve adlarını ormanlarda, doğada yaşatacağız” dedi.

ÇETKODER GENEL MERKEZİ YAZIŞMA İÇİN: cetkoder@gmail.com
ÇETKODER BASIN’A BİLGİ VE DUYURUSU İÇİN GOOGLE GRUBU:
http://groups.google.com.tr/group/cetkoder

 
Toplam blog
: 24
: 510
Kayıt tarihi
: 17.03.10
 
 

İzmir ili Narlıdere ilçesinde oturuyorum. Halkla ilişkiler mezunuyum. Topluma karşı, çevre ve doğaya..