Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Cevabımdır

Cevabımdır
 

Elleri kirli olanlar

Hakkında alâkasız şeyler yazanlara niye cevap vermiyorsun diye soruyorlar.

“Ellerim temiz. Elleri kirli olanlar çamur atmakta zorlanmazlar. Dağa nasıl seslenirseniz o da size öyle seslenir. Dağ cevap vermez”

Fikir sancısı

Keşke diyorum doktorlar fikir sancısı ile karın ağrısından kaynaklanan sancıyı da birbirinden ayırabilselerdi. Zira küçük adamlar kendi karın ağrılarını büyük adamların fikir sancılarıyla karıştırıyorlar. Bu da bizi üzüyor.

Tavus kuşu

Hâlâ, Ye kürküm ye devri devam ediyor. İtibar görmek için kaliteli elbise giymek gerek diyorlar. Bence buna çok fazla da ehemmiyet vermemek gerekir. Zira yalnız elbiseye rağbet edilseydi, tavus kuşu hayvanlar âleminin sultanı olurdu.

Kibirlenenlere

Tepeden bakıp kibirlenenlere kızıyoruz. Kartalların ağzında dolaşan solucan bize tepeden bakmış. Baksın ne çıkar. Merak etmeyin artık onun ölüsü yere düşer.

Rakiplerinizi küçük görmeyin

Sakın rakiplerinizi küçük görmeyin. Bu rakiplerinize olduğu kadar kendinize de saygısızlık sayılır. Unutmayın ki insanlar rakiplerini küçük görerek değil, yarışarak geçebilirler.

Gül atacak değil ya

Güvenilir olmayan birinden şikâyet edenlere cevabımdır;

“Bataklıkta çırpınan üzerinize çamur sıçratır elbet, gül atacak değil ya”

Çakıl taşı

Siz koşarken ayağınıza takılanlar ya çakıl taşı ya bir çalıdır. Bunlar, siz hiçe saydığınız için ayağınıza takılır. Hepsini toplasanız bir küçük tepecik bile olmaz. Pirinç içerisinde beyaz taşa benzerler. Eğer bunlarla oyalanırsanız yolunuzda ilerleyemezsiniz.

Haksız saldırı

Haksız saldırı ve eleştirilere uğrayanlara tavsiyemdir; “Şeytanın size hakaret etmesi bilhassa şereftir. Herhalde sizi övmesini beklemiyorsunuz?”

Aç kalınca

Çakallar ancak aç kalınca şehre inerler. Şehre kadar inmişlerse mutlaka bir sebebi vardır. Ya çok dikkatli olacak, ya da karınlarını doyuracaksınız.

Suya sabuna dokunmak

Bazıları keşke suya sabuna dokunmasaydık ta bunlar başımıza gelmeseydi diyorlar.

Hâlbuki suya sabuna dokunmadan yaşayanlar, daha çok kaşınmak zorunda kalıyorlar. Hem suya sabuna dokunmadan yaşayacak, hem de temiz kalacaksınız. Bu mümkün değildir.

Eşek arısı

Edepsizler eşek arılarına benzerler. Bal yapanları kıskandıkça sokmaya kalkışırlar. Sizi hiçe sayanlar kadar dikkate alan başka birilerine rastlayamazsınız. Zira hiç kimse karavana atmak için kurşun sıkmaz.

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..