Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '08

 
Kategori
Siyaset
 

Cevap bekleyen sorular

21 Şubat 2008 Perşembe günü başlayan harekât dün sona erdi. Genelkurmay’dan gelen açıklama harekâtın bittiğine dair söylentilerin tescili niteliğinde oldu. Gerçek anlamda düşündüğümüzde bu harekât kime ne getirdi? Ve kimden neler götürdü?

Bu sorularımıza cevap niteliğinde cereyan edecek gelişmeleri herhalde ilerde hep birlikte yaşayarak göreceğiz. Ayrıca Sayın Genelkurmay Başkanı’nın, Başbakan’ın ve ilgili bakanının Amerika Birleşik Devletleri’nin Dış İşleri Bakanı’nın ziyareti sırasında harekâtla ilgili Türk Milleti’ne gurur veren açıklamalar yapması özellikle Genelkurmay Başkanı’nın Amerikalı yetkiliye cevap niteliğindeki “Biz orada bir hafta veya bir sene de kalabiliriz” ifadesinin ertesi günü birliklerimizin geri dönmesi Türk Milleti’nde gerçekten hayal kırıklığı yaratmıştır. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri Dış İşleri Bakanı’nın ziyaretinden sonra böyle bir çekilmenin olması milletimizin kafasında soru işaretleri bıraktı.


Yurttaşlarımızın kafasından şu soruların geçtiğini duyar gibi oluyorum.


1)Ülkemize gelen Amerikalı yetkililer harekâtın artık bitirilmesi konusunda yetkililerimize uyarıda mı bulundu?

2) Bizim yetkililerimiz de bu uyarıları dikkate mi alıp çekildi?


Evet, herhalde şu anda bu konuda konuşan vatandaşlarımız bu sualleri birbirlerine soruyorlardır. Üstelik hayretler içinde kalarak


1) İcra edilen bir haftalık harekâtla PKK terör örgütü bitecek mi?

2) Birliklerimiz çekildikten sonra orada dağılan PKK terör örgütü tekrar toparlanmayacak mı?

3) Amerika Birleşik Devletleri ülkemize PKK’ya karşı harekete geçeceğine dair vaatte mi bulundu? Ki bulunduysa daha evvelde vermemişler miydi?


İşte bunlar bir haftalık harekâttan sonra cevabını bekleyen sorular. Üstelik Türk birliklerinin bölgeden çekilmesi o bölgede yapılan harekât sırasında bir tampon bölgenin kurulmasına dair uzmanların verdiği önerilerden sonra gerçekleşiyor. Şimdi yetkililere şu suali sormak istiyorum.

Sizce operasyon yapılan bölgede bir tampon bölge gerçekleşmeden o taraftan ülkemize girecek teröristlerin topraklarımızda bu harekâta cevap niteliğinde olacak terör saldırılarının olmayacağını kim garanti edebilir?

Barzani mi, Talabani mi, Amerika Birleşik Devletler Başkanı Bush mu? Yoksa ülkemize gönderdiği savunma bakanı Robert Gates mi?

Ayrıca hükümete bir soru daha.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne devlet olarak vaat ettiğiniz yatırımlar konusunda ne zaman harekete geçeceksiniz?

Belki de terörle mücadelede bize yardımcı olacak en hayati soru da bu.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..