Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '12

 
Kategori
İnançlar
 

Cevapsız sorular...(2)

Cevapsız sorular...(2)
 

milliyet.com.tr


 

Hocam bir soru sorabilir miyim?"
 
"Yine mi sen?"
 
"Kızma hocam, ben bilmediklerimi sormak için geliyorum."
 
"Yine cariyelerle ilgili soru soracaksan hiç gelme"
 
"Yok hocam, o konu bitti. Benim başka sorularım olacak. Hem Hz. Ali "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" dememiş mi? Ben de bilmediklerimi öğrenmek için geliyorum.
 
"Peki tamam, sor bakalım ne soracaksın bu defa?"
 
"Hocam, ülkede şeriat konunları olsa daha mı iyi olurdu?"
 
"Bu da nereden çıktı şimdi? Bizim yasalarımız yeterli değil mi?"
 
"Nereden aklıma geldi biliyor musunuz hocam? Bir tarihte Başbakan Uşak'ta parti toplantısında yaptığı bir konuşma sırasında "Af yok mu?" diye soran bir vatandaşa halkın ve kameraların önünde verdiği cevapta "Devlet katili affetme yetkisine sahip değildir. Affetme yetkisi maktulün varislerine aittir." demişti. 
 
"Doğru demiş. Çünkü biliyorsun Başbakan İmam hatip mezunudur. Bu konuları da iyi bilir. Onu Kutsal kitabımızdaki bir ayete göre söylemiş.
 
"Hangi ayet hocam?"
 
"Bakara suresinin 178. ayeti. O ayet de şöyle der. "Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır."
 
"Benim dediğim de o hocam. Ülkemizde şeriat kanunu uygulansa belki de birçok cinayet işlenmez. Böyle bir yasa caydırıcı olmaz mı sizce?"
 
O yasalar İran ve Suudi Arabistan'da uygulanıyor. İdam cezaları oralarda geçerli. Biliyorsun bizim ülkemizde artık idam cezası yok." 
 
"Ben de keşke  olsaydı diyorum."
 
"Neden"
 
"Binlerce kişinin ölümüne neden olan teröristbaşını, yakınları öldürülenlerin aileleri onu affeder miydi acaba? Halı saha maçı yapan polisleri öldürenler yakalandıklarında neden sadece hapis cezası veriliyor ? Sonra 5 yaşındaki çocuğa tecavüz edip öldüren katili yine aynı şekilde ölenin aileleri affeder miydi?
 
"Diyet verse bile affetmezdi herhalde"
 
"Şimdi o katillere en fazla ağırlaştırılmış müeebbet hapis cezası veriliyor. Bazen de mahkemelerdeki iyi hali gözönünde tutularak cezaları müebbet hapse çevriliyor. İnfaz yasasına göre de belli bir sene yatıp, cezaevinden çıkıyorlar. Bu arada bir de af çıkarsa çok daha önce hürriyetlerine kavuşuyorlar."
 
"Evet doğru söylüyorsun."
 
"Hocam, biz Müslümanız değil mi?"
 
"Elhamdülillah müslümanız."
 
"Dinimize göre kutsal kitaptaki her ayete uymak zorunda değil miyiz?"
 
"Evet. Bu dini kabul ettiğimize göre bütün ayetleri uygulamalıyız."
 
"Peki o zaman 5 yaşındaki çocuğa tecavüz edip, öldüren kişiye neden kutsal kitapdaki cezaları veremiyoruz?"
 
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..