Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '12

 
Kategori
Siyaset
 

Çevik Bir adam'a yargı ayarı...

28 Şubat'ın sembol ismi Çevik Bir de dahil olmak üzere 31 subay gözaltında. 28 Şubat'ın kirli çamaşırları bu şahislara ait mekanlarda aranıyor.

Düşmez kalkmaz bir Allah, Zulm ile abad olan ahiri berbat olur, Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste ya da çok moda bir tabirle "Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner"

Türkiye, darbeci geçmişiyle yüzleşmeyi sürdürüyor. 12 Eylül darbesinidne sonra, 28 şubat post darbesi de yargının alanına girmiş bulunuyor.

Halkın seçtiği siyasilere karşı çok müstekbir duran Çevik Bir adam dahil, öteki 28 Şubatçılar şimdi yargı karşısında boyunlarını eğecekler.

Ne var ki, öteki darbelerde olduğu gibi, bu darbe yargılamasında da esas olan, perde gerisindeki sivil darbecilere de ulaşmak olacaktır.

Dahası, bu türden "girişim"lerin yurt dışı bağlantılarına ulaşabilmek önemlidir. Örneğin, 28 Şubat'ın gerçekleşmesinde İsrail'in rolü olmuş mudur; olmuşsa nedir?... Bunlar da açığa kavuşmalı...

Açığa kavuşmalı ki, bu ülkenin saf insanları, aslında bugüne kadar kimleri alkışladıklarını, kimlerin neye veya kimlere hizmet ettiklerini; esasen kimin gerçek kahraman, kimin hain olduğunu anlayabilsin.

Bu yargı süreci ve muhtemel öteki darbe yarılamaları asıl bu aydınlatmadan sonra işe yaramış olacak...Yurdum insanı, bir aydınlatma fişeği gibi bu yargılamaların ışığında gerçekleri görecek.

Yakın tarihimizde temizlenmesi gereken o kadar kirli çamaşır var ki, şimdi başlasak  en erken yirmi yıl sonra, temizleyebiliriz.

Ama önemli olan başlamaktır...Ve bu temizlik bu ülkede başlamıştır.

Hayırlı, uğurlu olsun!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..