Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ceviz macunu

Ceviz macunu
 

Kıbrıs gezisinden bir tatlıyla karşınızdayım :)
 
Kıbrıs'a özgü bir tatlı olan ceviz macunu;yeşil kabuklu yaş cevizlerden yapılıyor.
 
Ceviz Macunu Tarifi İçin Malzemeler
 
50 adet yaş ceviz (Yeşil kabuklu)
50 adet badem
50-55 adet karanfil
1 avuç sönmüş kireç
2 limon
3 bardak şeker
 
Ceviz Macunu Tarifi Yapılışı
 
Öncelikle cevizlerin kabukları soyulur. Her iki ucundan da çentik atılır ve su dolu kovaya bırakılır. 6 gün boyunca her gün suyu değiştirilir. Altıncı gün suyun içine kireç karıştırılır ve cevizler bu suda bir gece bekletilir. Ertesi gün iki üç kere sudan geçirilen cevizler su dolu bir tencerede kaynatılır ve suyu süzülür.
Bu işlem 2 kere tekrarlanır. Üçüncü kere cevizler iyice yumuşayana kadar kaynatılır. Suyu süzülür ve soğumaya bırakılır. Soğutulan cevizlerin her birinin içine bademler ve karanfiller yerleştirilir.
Cevizler boş bir tencereye konur ve üzerine şekeri eklenir. Kendi suyunu çıkarana kadar (geceden sabaha) beklenir, tekrar kaynatılır. Kaynayınca limonu da katılır ve bir iki kere kaynatıldıktan sonra altı kapatılır. Macunlar henüz sıcakken, kavanozlara doldurulur. Kapakları kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca serin ve kuru bir yerde (buzdolabında) bozulmadan saklanabilir. Afiyet olsun.
 
Emin olun verdiğiniz emeğe değecek bir tatlı.
 
NOT: Cevizler kesilirken eldiven kullanmak daha sağlıklı olur zira ceviz eli karartıyor.
 
– Bademler yerleştirilmeden önce haşlanır kabukları soyulur ve tavada az kızartılır.
 
Toplam blog
: 27
: 307
Kayıt tarihi
: 06.12.16
 
 

Baktım ki kilo veremiyorum. Ben de yemeği seçtim :) Gezmeyi, yeme içmeyi seven eski bir bankacı, ..