- Kategori
- İftar Sofraları
Cevizli konak tatlısı
cevizli konak tatlısı...
Malzemeler:
Yarım paket margarin.
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı su
yarım paket yaşa maya(20 gr)
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı toz ceviz içi
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un.
Üzeri için:
1Adet yumurta.
Süslemek için ceviz taneleri
Şerbeti için:
7 Su bardağı su
6 su bardağı toz şeker(1250 gr)
yarım limon
YAPILIŞI:
Öncelikle margarini bir tava içerisinde eritip, karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine sıvıyağ, yoğurt, su ve yaş maya konulup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Karışımın üzerine irmik, ceviz içi, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğuruyoruz (Kulak memesi kıvamında olacak). Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine birer parmak aralığında diziyoruz. Hafif avuç içiyle bastırarak yassılaşrıyoruz. Yumurtayı çırpıp fırçayla üzerlerine sürüyoruz ve birer parça ceviz koyuyoruz. 180 derecelik fırına koyuyoruz. Kızarınca fırından alıyoruz. Sıcak şerbeti tatlının üzerine çıkacak kadar döküyoruz. Tatlımız şerbeti çekince, fazla şerbeti alıyoruz.
Şerbeti için: Yukarıda şerbet için verilen malzemeyi bir tencereye koyup 5 dakika kaynatıyoruz. Yarım limonu suyunu şerbetin içine katıyoruz. Tatlıya şerbeti kaynar olarak değil, sadece sıcak olarak döküyoruz.
Ben tatlı hamuruma portakal kabuğu rendesi de koyuyorum harika bir tat ortaya çıkıyor. Hımmm:))) dedirtiriyor insana. İftar sofralarımın olmazsa olmazı "Cevizli konak tatlısı"...denemenizi ısrarla öneriyorum...
"Tatlımın istediğim gibi görüntüsünü veremedim. Makinemim azizliğine uğradım":((((
AFIYET OLSUN:)))