- Kategori
- Yemek - Mutfak
cevizli limonlu revani
CEVİZLİ LİMONLU REVANİ
6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 çay bardağı süt
100 gram tereyağı( eritilecek)
1 fincan dövülmüş ceviz
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
HAZIRLANMASI
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alalım. Şekeri sarıların üzerlerine döküp iyice çırpalım. Sütü de ekleyip karıştıralım.
Beyazların içine bir tutam tuz dökerek kar gibi köpürüp koyulaşana kadar çırpalım.
Yumurta sarısı ve beyazlarını birleştirip, tereyağı, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek tahta bir kaşıkla yavaşça karıştıralım.
Limon kabukları ve cevizi de katarak kaşıkla daireler çizerek harmanlayalım.
Fırın tepsisini margarin ile iyice yağlayalım ve her tarafına un serperek sallayalım ve fazla unu ters çevirerek dökelim.
Revani harcını tepsiye dökelim ve önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında tabanı ve üstü kızarana kadar pişirelim.(yaklaşık 35-40 dakika)
Bu arada şerbetimizi kaynamaya bırakalım ve şerbet kıvamını alınca ateşten alalım ve fırından çıkan sıcak revaniyi daha büyük bir tepsiye ters çevirerek alt üst edelim ve dilimleyelim.
Sıcak şerbeti her tarafına eşit olarak dökelim. 10 dakika sonra tepsinin üzerini kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Dilimlerin üzerlerine fındık ya da badem dilimleri yerleştirip servis yapalım.
Afiyet olsun.