Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '09

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Çevre bilinci

Home

NTV YEŞİL KUŞAK BELGESEL YAYININDA ''HOME'' u izledim. Dünyamıza neler yaptığımızı görmek beni dehşete düşürdü. İnsan neslinin son elli yılda yaptığı hataları göstermesi açısından gerçekten çok önemli.
Yeryüzünün kendi içindeki döngüsünü bir kez kırmışız . Küresel ısınmayı başlatmışız. Umarım bundan sonra dünya nüfusunun % 20 sinin aklı başına gelirde daha çok paraları olsun diye % 80 ninin hayatlarını karartmazlar.

Belgeselde izlediğim kadarıyla hala yapılabilecek şeyler var. Ama erki ellerinde bulunduranların gereken tedbirleri almaları ve çok daha geç olmadan bir şeyler yapmaları şart .Yoksa yaşayacak bir dünyamız olmayacak.

Son elli yılın dünya liderleri ve para babaları , zenginliklerine zenginlik katabilsinler , birbirlerine üstünlük sağlayabilsinler diye dünyanın doğal düzenini altüst ettiler. Şimdi bu yaptıklarını düzeltme zamanı. Dünyanın kaynakları tükenmez değil. TÜKENİYOR.

Umarım NTV bu belgeseli tekrar verir. İzlemediyseniz mutlaka izleyin.
Herkesin yapabileceği bir şeyler var. Herkes boş şeylerle uğraşacağına elini bu konuda taşın altına koysun. Denizler yükseldiğindemi aklımız başımıza gelecek. Su için birbirimizi boğazladığımızda mı düşünmeye başlayacağız.


 
Toplam blog
: 35
: 1336
Kayıt tarihi
: 23.08.08
 
 

RESİM ÖĞRETMENİ Emekli resim öğretmeniyim. Kendi atölyemde öğrencilerimle resim çalışmalarıma devam ..