Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '09

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Çevre Bilincinin Hobi Basamağı 'bonsai'

Çevre Bilincinin Hobi Basamağı 'bonsai'
 

Aslında küçük yaştan tanışılması gereken bir doğayı tanıma hobisi olan bonsai çalışması her yaştan insanların her çevrede uygulayabileceği çevre sevgisinin ABC'sidir.

Bonsai, bitkileri ağaçları tanıma ve onların yaşam ve form özelliklerinin farkında olma çalışmasıdır. Bu çalışma ile daha yakından tanıdığımız bitkileri daha çok sevip koruyacağız. Doğa ile daha iyi tanışmış ve boş zamanlarımızın doldurulacağı en güzel bir yaşama sevinci kazanacağımız bir uğraş içinde olacağız.

İleri beklentileri ve bu konuda ufuk uzaklığını yaratan küçük ağaçlar, yaşama sevinci sabır ve yanilenme ve yaşamın içselliği gerçeğini kazandırmaktadır.

Bonsai ilk model veya mikro ağaçlar 4000 yıl öncelerden mısırda tesbit edilmişse de bonsai günümüzde Japon sanatı olarak bilinmektedir. Sanatçı hassasiyeti ve ruh dinginliği veren bonsai uğraşı Çinlilerin katkısı ile Japonlarda doruk seviyesine ulaşan bir sanat.
Ne yazık ki minyatür sanatımızla tarihsel doğu bağlantımız olan sanat motifsel minyatür ağaçları canlı bonsai çalışmasına döndürmemişiz. Son yıllarda yeni, yeni hobilerimiz arasına girmiştir.

Kentleşme ile birlikte her ortam ve mekanda çalışma olanağı olan bonsai kentsel yaşamın en güzel dinlenme hobisi denilebilir.

Herkes bonsai çalışması içinde olamasa da bir bonsai sahibi olmak tabiat içselliği ve doğa zenginliğini kazanmasına yetecektir.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..