Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

26 Şubat '09

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Çevre Dostu Ol, Fark Yarat !..

Çevre Dostu Ol, Fark Yarat !..
 


Yaşadığımız gezegeni korumak adına yaptığımız her şey, canlıların hayatta kalmalarına yardımcı olacaktır...


Otomobilimiz varsa, kapı önünde yıkamayalım, oto yıkamacıya yıkatalım!..

Bu şekilde, yaşam kaynağımız olan suyun idareli kullanılmasına ve korunmasına yardımcı olabiliriz. Evin önünde otomobil yıkamak şüphesiz ki daha fazla su tüketimine sebep olacaktır. Oto yıkama firmalarının kullandığı cihazlar, suyla birlikte basınçlı hava püskürttüklerinden harcanan su miktarı daha azdır...


Bunun dışında, evin önünde otomobil yıkamak suretiyle, temizlik malzemeleri ve araca ait kimyasal sıvılar atık su kanallarına, göllere, nehirlere ve denizlere karışarak kirliliğe sebebiyet vereceklerdir.


Kâğıtlara geri dönüşüm şansı tanıyalım!..

Gazete ve dergi ya da herhangi bir kâğıt veya karton ürününü, çöple karıştırmayalım, ayrıştıralım... Ayrı poşetlenen bu ürünler, muhtemelen kapı önünden toplayıcıları tarafından alınıp, gerekli yere ulaştırılacaktır. Üstelik o kişiler bu sayede belkide ailelerini geçindirmekteler.


Bardak ve fincan kullanımı yıkanabilir türden olsun!..

Herhangi bir içeceği içerken kullandığımız bardaklar tek kullanımlık değil, yıkanıp yeniden kullanılabilir türden olmalı. Köpük bardaklarda bulunan polistiren maddesi içeceklerin ısısını koruyor olabilir ama bu bardaklar bir defa kullanıldıktan sonra çöpe atılıyor ve doğada yok olmaları 500 yıldan uzun sürüyor.


Organik maddelerden yapılmış şampuanları satın alalım!..

Şampuan şişelerinin üzerindeki etiketlere bakarsanız, büyük olasılıkla birçok kimyasal maddenin ismini görürsünüz. Her banyoda kullanılan şampuanlarda bulunan bu kimyasal ve koruyucu maddeler, atık su boruları vasıtasıyla su sistemine karışır ve böylece balıklara zarar verebilir ya da içme sularını kirletebilir. Lâkin, özellikle organik maddelerden imâl edilmiş şampuanları tercih edersek, bu problemin oluşmasına neden olmaktan kurtulmuş oluruz.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..