Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '14

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Çevre Mühendisliği ve Çevre Mühendisi olmak

Çevre Mühendisliği ve Çevre Mühendisi olmak
 

ÇEVRENİ KORU VE SEV, TOPRAĞI, HAVAYI VE SULARI DAİMA TERTEMİZ TUT VE ONLARI KİRLETME KİRLETENLERE MÜSAADE ETME


Çevre bilinci her birey, her aile, her toplum için çok önemli bir konudur. Bu konu A dan Z ye herkesi ilgilendiren, gönüllülük esasına dayanan, gerçekten çok ahlaki ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken önemli bir  mühendisliktir.  Bu konuyu ele alırken, gayet titiz davranmalı, her iş ve işlemlerde çevre bilinci içinde hareket edilmelidir.  Bu bilinç öncelikle ailede başlamalı ve toplumun her kesimine aynen uygulanmalıdır.  Bu uygulamada herkesin duyarlı hareket etmesi ve özellikle  tam bir çevre bilinci içinde olması en büyük temennidir.  

Çevremizde bulunan tüm canlı ve cansız ne varsa hepsine hassas bir şekilde davranmalı, hiç bir şeyi veya hiç bir kimseyi rahatsız etmemelidir. Örneğin tüm canlılara merhametle yaklaşmalı ve onların yaşam haklarına saygılı olunmalıdır. Yaratılanı hoş gör yaratandan ötürü düsturu içinde hareket edilmelidir. Özellikle; ormanlarımızın ve her türlü bitki ve nebatatın da kadir kıymeti çok iyi  bilinmeli  ve onları hiç bir zaman incitmemeye gayret etmelidir.  Ormanlarımızda nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranmalı ve buralarda her zaman  gerekli özen ve hassasiyeti  her zaman göstermelidir. Dahası ormanlarımızın içinde oluşabilecek her türlü yangın ve sorunlara karşı çok dikkatli olunmalıdır.  Ormanlardaki canlıları da hiç bir zaman  rahatsız etmemeye ve onların yaşam alanlarına müdahale etmemeye aşırı  gayret göstermeliyiz.  Özellikle bilimsel olarak kanıtlanan ormanların bazı tehlikelere karşı birbirlerini harekete geçirdikleri de göz ardı edilmemeli ve onları da bir canlı gibi görmeliyiz. Özellikle unutulmaması gereken nokta ise; Ormanlarımızın ülkemizin ciğerleri olduğunu çok iyi bilmeli ve bu durumu bilmeyenlere acilen öğretmeliyiz. Hiç bir zaman ormanlarımızın  yok edilmesine katiyen müsaade etmemeliyiz. Doğadaki zincirin halkasını, hiç bir zaman kırmamaya gayret göstermeli ve doğal döngünün devam etmesi için aşırı gayret göstermeliyiz.

İşte bu şekilde Çevre ile ilgili sorunlarla mücadele ve her türlü sorunla baş edebilmek için Çevre Mühendisliği ve Çevre mühendisine ihtiyaç duyulmakla, bu duruma müteakiben  Üniversitelerimiz de özellikle bu konularda Çevre Mühendisliği bölümleri açılarak, Çevre Mühendisi yetiştirme yoluna gidilmiştir. Ülkemizde bir çok Çevre Mühendisi bulunmakla birlikte, bunların çalışma alanları Belediyelerde Temizlik İşleri veya Su Kanalizasyon işlerinde veya uygun görülen diğer kamu veya özel sektör alanlarında çalışma imkanları mevcuttur.  Çevre Mühendisi; her türlü Çevre Kirliliği ile tam ve kesin  olarak mücadele etmelidir. Özellikle  Çevre Sağlığı ile ilgili de gerekli tedbirlerin alınmasında azami yardımcı olmalıdır. Özellikle hava, su ve toprak kirlilikleri üzerinde çok ama çok durmalıdır. Bu konularda gerekli tüm çalışmaları yapmaya gayret göstermelidir. Gereken tüm Ar-ge çalışmalarını tüm yönleri ile ele alarak çözüm yolları bulmalıdır. Elinde bulunan tüm imkanlardan en iyi şekilde faydalanmalı ve toplum yararı için en ideal yeniliklere imza atmalıdır. Ayrıca ;  Çevre Mühendislerinin İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olma yolları da açık olup bu konuda da çalışmalar yapmaktadırlar.

Ülkemizde Çevre Bilincini tam olarak yerleştirmeli ve gereken tüm çalışmalar acil olarak yapılmalıdır. Vatandaşın veya toplum Tam Bir Çevre Dostu olmasına azami gayret edilmelidir. Ne mutlu çevre bilinci ile yaşayanlara ve Çevresi ile dost olanlara.................

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..