Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '07

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Çevre ve su

Çevre ve su
 

Son yüzyılla birlikte çevre kirliliği küresel ısınma dünyamızın başlıca konusu olmaya başladı. Teknoloji ve sanayide doğal hayatımızdaki su kaynaklarını hızla tüketiyor. Bilim adamları Su kaynaklarının korunması ve tedbirler alınması için seminerler, toplantılar vede yazılarıyla insanlığı uyarıyorlar.

Yaşam kaynağımız olan Su dünyamızda tükenmiyen bir kaynak değil, aksine kıt olan bir kaynaktır. Dünyamızın 3/4 ü sularla kaplıdır, lakin %2.5 i kadarı tatlı sulardan oluşur. Bu sular da dünyamızda 10-12 ülke sınırları içinde bulunmaktadır. Kanada'da yıllık kişi başına düşen su miktarı 95000 metre küp olup su zengını bır ülkedir. Bu oran ülkemizde 1450 metre küp (İSKİ) civarındadır. Orta doğu ülkelerinde ise bu oranlar en alt sevıyede olup, su fakiri ülkelerdir.

(Ürdün, İsrail, kuveyt) Küresel ısınmayla birlikte sanayide su kaynaklarını hızlı bir şekilde kurutmaktadır. Dünya yüzünde 2 milyar insan temiz su içme, kullanma imkanından yoksundur. (Afrika'da bazı ülkeler, Çin)gibi su kıtlıgı çekmektedirler. Düyamız hızla su kıtlığına doğru gıtmektedir. Yeni savaşların petrol değil su savaşları olması kaçınılmazdır.

Hayat kaynağımız olan suyun aynı zamanda ne kadar meşakkatli ve finansman yatırımlarıyla evlerimize kadar geldiğini bilip, en rasyonel şekilde israf etmeden kullanmak bir insanlık görevidir.

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..