Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

29 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Çevreci eğitimi

Çevreci eğitimi
 

Topluma çevreci eğitimi İmamlar mı verecek? Resim: Alıntı


TOPLUMA ÇEVRECİ EĞİTİMİ İMAMLAR MI VERECEK?

Çevre ve Orman Bakanlığı, çevre duyarlılığını solculara, çevrecilere bırakmamaya kararlı... Sadece Diyanetçilerin katılabileceği bir yarışma düzenleyen Bakanlık, imamların topluma çevre bilinci kazandıracağına emin görünürken, Başbakan'ın "çevrecinin daniskasıyım" sözünü de akla getiriyor.

, din görevlileri arasında "İslam ve Çevre" konulu sunum yarışması düzenlemeye karar verdi. Bakanlığın resmi internet sitesinden duyurusu yapılan yarışmanın, Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nca, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde yapılacağı bildirildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı

Yarışmaya sadece, müftü, vaiz, Kuran kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım ve diğer Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri katılacak.

Topluma çevreci eğitimi imamlar mı verecek?

Yarışmanın amacı Bakanlık sitesinde, "İslam dininde çevre anlayışı ve çevreye verilen önemi ortaya çıkarmak" olarak açıklanırken, yarışmaya katılacak din görevlilerinin hazırladığı sunumların daha sonra internet üzerinden "eğitim-öğretim" amaçlı yayımlanacağı, çocukların ve yetişkinlerin çevre konusunda bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Katılımın yüksek olmasının beklendiği anlaşılan yarışmada ilk 100'e giren sunumların bir DVD haline getirilerek dağıtımının Bakanlıkça yapılacağı belirtildi.

Yaratılışçı eksende çevre "bilinci"...

Yarışmanın, "Yaratılışın yeşil rengi", "İslam büyüklerinin çevreye verdiği önem" ve "İslamiyet'te canlılara (bitkiler, hayvanlar) verilen değer ile ilgili kıssalar" önde gelen başlıkları iken, "İslam'da çevre bilinci", "Şehirleşme ve İslam", "Çevre ve ormanın korunmasında yasalar mı, çevre bilinci mi etkilidir?", "Çevre bilincinin gelişmesi için neler yapmalıyız?" ve "Çevre sorunu ahlakî mi yoksa bilimsel ve teknolojik bir sorun mudur?" da diğer başlıkları oluşturdu.

Yarışmada dereceye girenler, dizüstü bilgisayarla ödüllendirilecek. Ödüller, 5 Haziran Dünya Çevre Günü töreninde verilecek.

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..