Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

30 Ekim '08

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Çevreci Olmak Varken...

Çevreci Olmak Varken...
 


Çevre dostu olup küresel ısınmamak varken, inatla tersini yapmanın anlamı nedir bilmem!.. "Amaaann, ben mi düzelteceğim sanki" demekle ancak, kaynayan kazanın altına bir odun daha atarız... Gelin gücümüz yettiğince çevreyi koruyalım, onu hırpalamayalım, en azından elimizden geleni esirgemeyip bir fark yaratalım!


Meselâ...


Temiz giysileri koruyalım

Aynı gün içerisinde kıyafetlerimizi birkaç defa değiştirmeyelim!.. Olağanüstü haller dışında, akşama kadar idare edecek tek bir kıyafet giymeye özen gösterelim... Bu şekilde, haftalık çamaşır makinesi kullanımından bir sefer dahi azaltmış olsak, bu senede 7500 litre civarında su tasarrufu demektir... Artık elektrik ve deterjan türlerinin hesabını da siz yapıverin...


Yabanıl hayatı rahat bırakalım

İster dağa tırmanalım, ister denize girelim... Etraftaki yabanıl canlıları rahatsız etmeyelim, huzur verelim. Bir denizyıldızını yaşadığı bölgeden ayırmak veya bir geyiği beslemek o bölgenin ekosisteminin zarar görmesine ve hayvanların doğal davranışlarının bozulmasına sebep olacaktır... Yâni düzene çomak sokmayalım!


Eşyalara hareket katalım

İnsan hareket ettikçe veya sallayınca çalışan radyo, el feneri gibi aletleri tercih ederek yenilenebilir enerji kullanalım!.. Bu şekilde pil tüketimi fevkalâde azalmış olacaktır.


Ulusal parkları ziyaret edelim

Türkiye'deki ve eğer mümkünse diğer ülkelerdeki ulusal parkları ziyaret ederek, yabanıl alanları ve hayvanları koruma hakkında bilgi edinelim, koruma etkinliklerine katılalım... Afrika, Tanzanya'daki Serengeti Ulusal Parkı'nda yaşayan zebralar gibi pek çok hayvanın yaşamı, koruma altına alınmış alanlara bağlıdır.


Evde de mücadeleye devam edelim

Kimi insanlar bahçe sularken gereğinden çok fazla su harcayabiliyorlar... Çimlerin suya ihtiyacı olup olmadığı bazı işaretlerden anlaşılabilir ve doğru zamanda sulama yapılabilir aslında...

Çimlerin suya ihtiyacı olup olmadığı, üzerlerine basarak anlaşılabilir!.. Ayağınızı kaldırdığınızda eğer çimler esniyorsa, kuvvetle ihtimâl suya ihtiyaçları yoktur!..

Bahçe sulamak için en doğru zaman sabah ya da akşam saatleridir... Güneşin alnında bahçe sulanmaz!.. Rüzgârlı günler de bahçe sulamak için uygun değildir...

Bahçeyi doğru zamanda ve yeteri miktarda suladığınız takdirde, ayda 5100 litre su tasarrufu yapabiliyorsunuz ki, bu oran da yaklaşık olarak 20.000 bardak suya eşdeğerdir.


Yeşile saygı duyan herkese saygılarımla...

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..