Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mustafa Orhan Ertuğruloğlu

http://blog.milliyet.com.tr/oertugruloglu

07 Temmuz '14

 
Kategori
Futbol
 

Çeyrek finaller

Çeyrek finaller
 

Tim Krul


Hollanda'nın Ajax'lı kalecisi Cillessen Costa Rica maçında iş penaltılara kalınca yerini Tim Krul'a bıraktığı için kızgın. Değiştirileceğinden haberi yokmuş.

Van Gaal, Cillessen mi yoksa Krul mu daha iyi sorusunu tartışmıyoruz diyor. Krul amaca daha uygunmuş. Kolları daha uzun olduğundan daha iyi uzuyor. Penaltılarda bu ona avantaj sağlıyor. Keza Van Gaal, Yunanistan'ı penaltılarda geçen Costa Rica karşısında, iki saatlik çetin bir mücadele sonunda bu tür numaraların rakip takım oyuncuları üzerinde psikolojik bakımdan sinir bozucu etki yaptığını da düşünüyor.

Ben maçtan büyük zevk aldım.

Gelelim Hollanda'nın genel performansına. Grup maçlarında iyi oynadı. İspanya'yı 4-1'le geçtiler. Sonuçlar da güzeldi. FIFA sıralamasında 15'inci sıradan 5'inci sıraya yükseldiler. Ancak sergiledikleri ftbol doyurucu muydu? Bilemem.

Costa Rica maçında ilk yarıda savunma, ileriye çok az yardımcı oldu. Derin veya uzun top çıkaramadı. Bunun yeriye geriye ve enlemesine oynadılar. Robben'e az top geldi. Oysa Robben, tek başına maçı çevirebilecek bir oyuncu.

Tüm takım da ahım şahım bir futbol oynamıyor. Neymar'ın, Messi'nin, Hazard'ın ve Robben'in iyi futbolu, tüm takım iyi oynuyor anlamına gelmiyor.

Tümüyle göz dolduran takım Almanya. Ayağa aynama, topsuz koşu, gol pozisyonuna girme ve kalecisinden yararlanma mükemmel. Toni Kroos çok iyi. Hata yapmıyor. Topa çıkışı, topu oyuna sokuş zamanlaması da öyle.

Bunları göz önüne aldığımızda Brezilya Almanya maçını iple çekiyorum. Bu maçı Almanların almasını isterim. Birincisi hissi nedenlerle. İkincisi de Brezilya eski Brezilya değil. Sanki kerhen oynuyor. Eski sambacılar yok. Yetenekli oyuncuları yedek kulübesinde pineklerken meydan dan-dun ileriye top şişiren oyunculara kalmış.

Umarım Hollanda-Arjantin maçında Hollanda, Costa Rica karşısında ilk devre oynadığı gibi değil, ikinci devrede oynadığı gibi oynar.

Hollanda'ya bu yakışıyor. 

 
Toplam blog
: 36
: 122
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

1964 Yılında Ankara ODTU ve 1971 yılında Birmingham Universitesi'nden mezun oldum..4 yıl TRT'de r..