Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '21

 
Kategori
Dünya
 

CEZA MI, İMTİHAN MI?

BU YAŞADIKLARIMIZ İNSANOĞLUNUN CEZASI MI, İMTİHANI MI?

           

            21. Yüzyılda şehirlerimize dev gibi binalar inşa ettik. Bilgisayar ağlarıyla tüm dünyayı ve insanları birbirine bağladık. Evlerimiz, otomobillerimiz, telefonlarımız akıllı, her türlü konfora ve teknolojiye sahip.

            Bu gelişmelerle beraber doğayı da hoyratça kullandık, hayvanları telef ettik ve katliamlar yaptık. Dünya genelinde 821 milyondan fazla insan açlıkla boğuşuyor ve açlıktan ölen kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Buna rağmen, dünyada üretilen gıdanın üçte biri yani 1,3 milyar tonu her yıl israf ediliyor. İsraf ederek dünyayı tüketiyoruz! Kirlilikten dolayı denizlerimiz can çekişiyor, bağıra bağıra gözümüzün önünde yok oluyor. Hayvan nesilleri ve dünyamız yok olma tehlikesinde farkında mısınız?

            Bazı değerlerimizi de kaybettik. Dünyada doğasever, hayvansever, iyiliksever ve yardımsever insanların sayısı oldukça azaldı.

            Sonra bir virüs çıkageldi o doğaya, hayvanlara ve teknolojiye hükmeden insanoğlu, eli koynunda ve elinden şekeri alınmış bir çocuk gibi bakakaldı.

            Artık insanoğlunun geleceği aşı, kişisel temizlik ve ellerini yıkamaya bağlı. Bu konuyla ilgili kamu spotu ve tanıtım filmleri çekiliyor, dünyaca ünlü isimler kameranın karşısında çıkıp ellerini köpürterek sabunluyorlar. 

            Ne kadar güzel değil mi? Aşı olabilirsek, ellerimizi yıkayıp sabunlarsak ve birde kolonya kullanırsak hayatımız ve geleceğimiz güven altında.

            Madem, bu pandemi kabul edilen küresel salgın belasından kurtulmamız için ellerimizi yıkamamız yeterli olacaktı; neden ırmaklar kurutuldu?  İçme suları kirletilip yok edildi? Altın bulmak için yeraltı sularına siyanür karıştırıldı? Dere yatakları kurutulup devasa binalar dikildi? Alıveriş merkezleri ve binalar dağ gibi büyürken yeşil alanlarımız gittikçe neden küçüldü? 

            Bu yaşadıklarımız insanoğlunun cezası mı, imtihanı mı? Bu sorunun cevabını artık sizlere bırakıyorum! Bilime inanmasam ey insanoğlu ben seni dev biliyordum, meğer cüceymişsin diye bağıracağım...

      Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu Eski Temsilcisi ve 2015’te yayınlanan Küresel İklim Değişiklikleri ve Çevre Eğitim Projeleri kitabının yazarı bir kardeşiniz olarak, insanların unuttuğu bazı konuları hatırlatmak, düşündürmek ve bilinç geliştirerek silkelenmelerini sağlamak için sizlerle paylaşıyorum. Esenlikler dilerim.

 

Güray Gökal

Beden Dili ve Kişisel Gelişim Uzmanı

Girişimci | Yazar | Eğitmen

 
Toplam blog
: 17
: 62
Kayıt tarihi
: 08.02.21
 
 

Uluslararası İlişkiler ve Siyasal İletişim Uzmanı | Yazar | Eğitmen | Konuşmacı | 2014 Eğitim ve ..