Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Ceza sebebi mütevazilik mi?

Ceza sebebi mütevazilik  mi?
 

Şenol Güneş


Şenol hoca gerek futbol hayatında gerek teknik direktör kariyerinde mütevazı kişiliği ile kamuoyunda izlenim oluşturmakla beraber takım üzerinde de aynı etkiyi bırakmış durumda. Bugün ise geldiğimiz noktada Trabzon yönetimi ile TFF arasında gerilimler artmış, Trabzonspor aleyhine kampanyalar hazırlanarak uygulamaya konmuştur. 

Ligin ikinci yarı başladığı zamanda Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman’ın Trabzonspor lehine verilen penaltılar tartışılması demesi ardından oynanan maçlarda verilmeyen penaltılarımızda etkisi kuşkusuz ki çok büyük. Hafızamızda daha yeni oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçında kaleci Rüştünün Burak a müdahale yaparak düşürmesi hakem tarafından devam niteliğinde olması skoru etkileyecek niteliğindeydi. Şenol Hocanın bu pozisyonda yardımcı hakeme itiraz etmesi Şenol Hocayı bir nevi tuzağa düşürür bahanesi ile hakem tarafından tribüne gönderildi. 

TFF’nin yaptığı açıklamada Şenol Hocanın müsabakalardan 2 maç men cezası olduğu kamuoyuna yansıdı. Spor kamuoyunun da mütevazı kimliğine sahip olan Şenol Hocaya böyle yapılması bir Anadolu takımının başında olduğu için mi? 

İstanbul basınının üç büyük takım diye belirttikleri takımların yöneticileri TFF yi az mı eleştirmişlerdi. Hakem kararları konusunda direk eleştirilerden kaçınmayan yönetici ve teknik direktörlere bir şey yokken bir Anadolu takımına yapılan bu haksız ceza karşısında sessizlik sürecek mi? 

İstanbul takımlarından birinin TFF’yi tehdit eder yapılan açıklamalara karşı sessizlik korunurken şampiyonluk uğruna bu kadar ortalığı karıştırmak hiçbir kulüp yöneticisinin işi olmaması gerek. Kuruma yapılan eleştirinin dozu açınca bunu eşit koşullarda karar verilerek spor kamuoyunun da böyle paylaşılmalı. Tam aksi şekilde paylaşılırsa yönetimin içinde başka ellerinden olduğu söylenmekten çekinilemez. 

Bugünse gelinen durumda Şenol Hocaya karşı uygulanan cezada spor kamuoyunu na gölge düşmüştür. Şampiyonluğa oynayan bir takım teknik direktörünün bu kadar basit duruma düşürülerek 2 maç men cezası çok ağır olmuştur. 

Bu uygulama ile futbolda eşitlik hukuku bozularak yerine güçler birliği olması tescillendi. Hayırlı uğurlu olsun. 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..