Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Ceza yönetmeliğinde değişiklik yapılmalı

Bir çok işi başardık. Ancak futbol terörünün önüne geçemiyoruz. Birileri ,bir şekilde terörü futbolun içine sokuyor. Bu pek anormal değil ama görevi terörü önlemek olanlar, onlar neden buna engel olamıyor ? 

Yıllardır FB - GS ya da, GS - FB maçlarında olaylar çıkıyor. Bir kaç kendini bilmezin işi değil bunlar. Belkide yönetimler destek oluyor. ASY de oynanan bir GS -FB maçı var, sahaya atılmayan kalmadı. Bunlar birkaç seyircinin yapacağı işler değil. Alışkanlık haline getirilen bu terör hak ettiği şekilde cezalandırılmıyor.

Şöyleki, bu maçlarda ceza gerektirecek ve daha önce de yapılmış bir yanlış varsa verilecek ceza en az 2 kat arttırlarak verilmeli. Bununlada yetinilmemeli gelecek bir yada iki sezonda da oynanacak bu maçların seyircisiz oynanmasına karar verileceği ilan edilmeli. Örneğin GS - FB maçında seyirci olay çıkardı. 3 maç ceza verildi. Bir sonra ki maçta da olay çıkarsa bu defa 3 değil 5 maç olmalı ceza ve ek olarak 2 yıl GS - FB maçlarında cezalı olmalı.

Buna rağmen yine olay çıkaracaklar olabilir mi? Yoksa tribünlerde bu olaylara kalkışacak insanlara engel olanlar mı çıkacak?

Maçlarda bir kaç kişinin olay çıkarması mümkün değildir. Eğer bir organizasyon söz konusu ise buna kulüp yönetimide dahildir. Yönetimler işin içinde olduğunda da hoş görü olmamalıdır.

Küfür bayan, erkek, çocuk ve yaşlı hepimizin bir şekilde kullandığımız ama manası olmayan üstelik de hoş olmayan bir iş. Tribünde o kadar kalabalık içinde ve heyecan ile birden olan bir durum. Maçlarda bunu durdurmak için çalışmak çok verimli olmayacaktır. Sonuç olarak her yerde var olan küfür maçlarda olmasa ne olacak?

Ancak oyunculara, seyirci tahrik eylemleri için  ceza verilmelidir. Hiçbir oyuncunun tribüne hareket yapmasına izin verilmemelidir. Rakibe gol attım sus işareti başta olmak üzere hiç  bir şekilde ve hiçbir zaman hareket yapılmamalıdır. Cezası 10 maç olsun bakalım yapabilecek oyuncu çıkacak mı?

Oyuncuların cezalarına gelince. Cezalar bir yıl öncesinden taşınmalı. Hatta hiç silinmemeli, kırmızı kart görmeyi alışkanlık haline getirenler ile diğerleri ayırt edilmeli. Verilecek ceza kademeli olarak artmalı. Birinci kırmızı kart 3 maç, ise ya da 2 ise ikinci de 2 defadan fazla artmalı. üçüncüde dahada yüksek oranda artarak devam etmeli.

Bunlardan daha önemlisi FAIR PLAY  teşvik edilmeli. Oyuncular ve kenar yönetimden ihlal yapanlar cezalandırlımalı. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..