Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '07

 
Kategori
Haber
 

ceza

Şöyle bir film izleyelim veya hayal dünyamızda bir kurgu yapalım. Evli, bir çoçuk annesi, 24 yaşında genç bir kadın düşünün.Herhangi bir ülkenin ufak bir şehrinde yaşıyor. Bir gün başka bir köyde yaşayan ablasını ziyarete gidiyor. Evine dönerken yanına yaklaşan siyah renkteki otomobilde bulunan 3 kişi önce çantasını almak istiyor vermeyincede zorla otomobile bindirip defalarca tecavüz edip başka bir şehirde yol kenarına atıyorlar. Veyahut genç bir öğretmenle annesi akraba ziyaretinden dönerken otomobille ormanlık alana kaçırılıp defalarca tecavüze uğrayıp işkence yapılıyor. Genç öğretmen ölüyor. Anne öldü sanılıp bırakılıyor ve kurtuluyor. Daha sonra bu suçları işleyen yaratıklar çok az cezalarla kurtulup, bu ülkede yaşamaya çalışan masum insanların arasına salınıyorlar.

Ne yazıkki bunların hepsi gerçek ve ne acı ki ülkemizde yaşanıyor. İnsani özelliklere sahip biri olarak çok etkileniyorum. ''Olamaz'', ''olmamalı'' diyorum. Yetkililerden büyük bir umutla bu duruma çare bulmalarını bekliyorum. Ortada işlenen çok büyük bir suç var fakat verilen cezalar yetersiz. Caydırıcı, durdurucu özelliği yok .Cezalar arttırılmalı değil mi? Nedense arttırılmıyor. Suçlunun hakları korunuyorda masumun hakları korunamıyor. tfak

Bence ne yapalım biliyormusunuz? Bütün cezaevlerini birer odalı ,banyo-wc, mutfak içinde olan yaşama alanlarına dönüştürelim. Sonrada bütün suçluları serbest bırakıp, masum insanları bu cezaevlerine yerleştirelim. Hiç değilse güvenli bir şekilde yaşarız.

Dışarıda kalan suçlular nemi olacak? Onlarda birbirlerini parçalayabilirler. Kendi cezalarınıda kendileri vermiş olur.

 
Toplam blog
: 265
: 642
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1974 İstanbul doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. Bursa'da yaşıyorum. Her zaman yazıp defterler, aj..