Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '14

 
Kategori
Güncel
 

Cezaların en ağırına müstehaksınız...

Cezaların en ağırına müstehaksınız...
 

Şahlanış Hareketi Genel Başkanı Murat Altun, çoğunluğu öğrenci olan terör kurbanlarının ölümlerinin 10.yılı anısına Türkçe, İngilizce ve Rusça dillerinde olmak üzere bir mesaj yayımladı.

Şahlanış Hareketi Genel Başkanı Murat Altun, Kafkasya’nın Kuzey Osetya Özerk Bölgesi’de bulunan Beslan şehrinde 1 Eylül 2004 tarihinde gerçekleşen ve çoğunluğu öğrenci olan terör mağdurlarının anısına Türkçe, İngilizce ve Rusça dillerinde olmak üzere bir mesaj yayımladı.

Altun’un mesajı aşağıdaki şekildedir:

“ Beslan Okul Katliamı Kurbanlarını Unutmadık. Asla Unutmayacağız...”

Okulların açıldığı 1 Eylül günü Kuzey Osetya - Beslan şehrinde üç gün süren rehine ve kuşatma krizinde 385 kişinin insafsızca katledilişinin 10. yılında, hayatını yitirenleri saygıyla anıyorum. 189 günahsız çocuk bu pis, kirli tezgâhta hayattan, ailelerinden öldürülerek kopartıldı... Olaya sebebiyet verenler, katliamı yapanlar cezaların en ağırına müstahaksınız...

Terörün her türlüsünü, hangi gerekçeye dayanırsa dayansın reddediyor, telin ediyorum. Terör asla hoş görülemez. Kabul edilemez. Hele hedefi günahsız çocuklar, masum insanlar ise alçaklık, şerefsizlik daha büyür. Bir de bu kanlı eylemleri yapanlar kendilerini bir dine, İslam'a, Hıristiyanlığa, Yahudiliğe, Budizm'e adamış gibi gösteriyor ise bu, alçaklığın, kahpeliğin zirvesidir...

We have not forgotten the Beslan School Massacre Victims. We will never forget !

?? ?? ?????? ????? ?????????? ?????. ?? ??????? ?? ??????? !”

Murat Altun
Şahlanış Hareketi Genel Başkanı

Neler yaşanmıştı?

1 Eylül 2004 tarihinde, Kafkasya’nın Kuzey Osetya Özerk bölgesinde yer alan Beslan isimli kasabadaki Komintern Street SNO isimli okulda, çoğunluğu İnguş ve Çeçen kökenli bin 100 (1.100)’den fazla kişinin – ki, 777’si çocuktu- rehine alınması eyleminde 400’e yakın çocuk yaşamını yitirmişti.

Birçok filme, müziğe ve kitaba da konu olan söz konusu katliamda, Komintern Street SNO’nun spor salonunda öğretmenler ve öğrenciler 52 saate yakın rehin tutulmuşlar ancak eylem çoğunluğu çocuk olan ölüm ve yaralanmalar ile sonuçlanmıştı.

Haber: Arzu Başlantı 

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..