Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

02 Mart '19

 
Kategori
Güncel
 

Cezayir'in Cezası

Bu Ne Hırstır? Adam 83 yaşına gelmiş, tekerlekli sandalyeye çökmüş. Hala daha gözü koltukda, gözünü toprak doyursun sözünü hak ediyor olmalı...
 
Bir Afrika ülkesi olan Cezayir'i yöneten zattan söz ediyorum. Dört dönemdir en tepedeymiş, oturduğu tahtta 20 senedir milletten aldığını yemiş içmiş doymamış.  Sağlık sorunları had safhaya çıkmış hâlâ koltukta gözü, saltanatı sallansın istemiyor. "Yine başınızda ben olacağım, beşinci dönemi de göreceğim." diyerek, yeni seçimlerde aday olacağını duyurmuş. 
 
Cezayir'in çoğunluğu Müslüman olan halkı da "Ee yeter artık, senin püsürüğünle mi uğraşacağız?" demişler. Tüm zamanlarda bizi unutup, seçim zamanları hatırlayan yönetme heveslisini gayrı başımızda görmek istemiyoruz, hepten unutmak istiyoruz." diye haykırmışlar. Nidaları duyulmayınca tepkilerini meydanlara dökülerek sunmuşlar. Çözüm değil elbet sokağa dökülmek, en güzeli sandıkta oy vermemek.
 
Haber vakitlerinde dinledim. Cezayir'de 1999'da yönetime gelen ve 4 dönemdir görev yapan 83 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olması bir süredir ülkede gösterilere neden oluyor." deniliyordu bültenlerde.
 
İlk yorumum: "Bu ne hırstır yahu, bu ne sonu gelmez  dünyalık arzusudur. Bir durun artık, nefsinizi dizginleyin." şeklinde oldu. "Osmanlı himayesinden çıkarda, Fransa'nın boyunduruğu altına girerseniz, gün gelir böyle başınızdan gitmek bilmeyen koltuk sevdalısı adamlarla cezalandırılırsınız." dedim.
 
Kulaklarımdan başka dinleyenim yoktu, ama sonrasında da söylenmeye devam ettim. "Firavun gönüllü bunlar, tahtı ele geçirdiler mi, mezara giresiye vazgeçmek istemiyorlar.Belki de öleceklerini hiç sanmıyorlar. Yahu çekilinde biraz da genç beyinler girsin devreye. Emanet aldığınız makamları geri vermesini de bilin. Gidin evinize biraz da torunlara dedelik edin." dedim. Bu ne hırstır, bu ne haddini bilmezliktir. "Hep bana Rab bana. "diyenler yüzünden insanlar eza çekmektedir. Koltuk sapıkları n'olacak, krallık değil ki yönettiğiniz yerler, hep tahtta kalasınız; demokrasi varsa başkalarına da hak tanımalısınız."
 
"Kaderin değirmeni yavaş döner, ama ince öğütür." demişler, büyükler. Asıl mesele Müslümanlığın yozlaşmasında, Müslümanların uyur vaziyette olması sebebiyle ahir zamanın hırslı idarecilerinin başa geçmiş olmasında... Peygamberimiz bu konuda şöyle buyurmuş. "Ümmetimi öldürecek kavgalardan, helak edecek düşmandan korkmuyorum. Fakat sapık devlet başkanlarının getirecekleri felaketlerden korkuyorum. Zira ona itaat etmiş olsalar fitneye maruz kalırlar, karşı gelirlerse onlar ümmeti­mi katlederler." (Camiu’s - sağir. c.1, hds:467)
 
Ve bir hadis-i şerif daha: “Benden hemen sonra başınıza öyle devlet başkanları geçecek ki, bunlar sizin ve dininizin iyi görmediği bir takım işlerin yapılmasını emredecekler ve (sizin ve dininizin) çirkin gördüğünüz ahlak dışı bir takım ameller işleyeceklerdir. Bunlar sizin başınızda bulunması lazım gelen devlet ricali değildirler.” Camiu’s - sağir.c.1, hds:456
 
Tüm Müslüman âlemini uyarmış sevgili peygamberimiz, eğer ümmet olarak uyarıları doğru idrak edersek kavgasız dövüşsüz kurtuluşa ereriz. Allah iyiliğimizi versin.
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..