Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '11

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
429
 

Cezeryeli Damla Sakızlı Tavuk Göğsü tatlısı

CEZERYE MALZEMESİ:

4 adet büyük havuç

1 tatlı kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı zencefil.

2,5 tatlı kaşığı tarçın

5 adet karanfil.

1,5 Çay bardağı şeker

1 Su bardağı su

2 Yemek kaşığı Nişasta + 1 çay bardağı su

1,5 Çay bardağı dövülmüş fındık

Hindistan cevizi

TAVUK GÖĞSÜ MALZEMELERİ
 
1 Adet yumurta
 
1yemek kaşığı pirinç unu
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
2 yemek kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
3 adet damla sakızı
 
3,5 su bardağı süt
 
1,5-2 su bardağı şeker
 
50 gr margarin
YAPILIŞI:

Havuçları soyup doğrayalım. Düdüklü tencerede 1 bardak su ile 15 dakika pişirelim.

İyice yumuşamış olması gerekiyor. Blender ile çekelim pürüzsüz olmalı.

Daha sonra içerisine karanfilleri dövecekle ezip ekleyelim .Tüm baharatları da katıp şekeride ilave ettikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edelim.

Şekerini kontrol edin isterseniz dahada ekleyebilirsiniz. Daha sonra nişastayı su ile açıp malzemeye yedirelim ve koyu muhallebi kıvamına geldiği zaman altını kapatıp fındıkları ekleyelim.

Tavuk göğsü için olan malzemeleri sırası ile yumurta, nişasta, un, pirinç unu ve  sütü de yavaş yavaş ilave edelim. Çırpıcıyla pütürsüz olacak şekilde karıştıralım ve ocağın üstünde sürekli karıştırarak pişirmeye devam ederken damla sakızını da iyice ezip ilave edelim.

Pişirme sırasında şekeri de ilave edelim. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp margarini ekliyelim ve mikserle 5 dakika çırpalım.

Borcamı su ile ıslatalım ve üzerine tavuk göğsünü dökelim. Daha sonra üzerine cezeryeli muhallebimizi da katalım ve üstüne de hindistan cevizi ile süsleyelim. Dilerseniz benim gibi cup larda yapabilirsiniz iki kat cezerye arasına tavuk göğsünü koyarsanız çok güzel görüntüsü de olacaktır. Afiyet olsun.

http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 47
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 6688
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster