Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '09

 
Kategori
Sinema
 

Changeling-Sahtekar

Changeling-Sahtekar
 

İlk kural…
Asla kavgayı sen başlatma. Hep bitiren ol.

Ve hayatta kaybetmememiz gereken bir duygu.
Umut.
Şu kocaman evrende tek başına olsan da sana destek çıkan bir duygudur umut.
Filmin sonuna kadar tüm soğukkanlılığıyla Christine Collins (Angelina Jolie) hissettiriyor bu duyguyu seyirciye.
Umudunu zorluklara ve yıllara rağmen hiç kaybetmiyor …

Filmde işlenen, yozlaşmış polis teşkilatının elindeki hakları, masum halk üzerinde acımasızca nasıl kullandığı ve onlara karşı mücadelesini sonuna kadar sürdüren, yüreğinin derinliklerini dinleyerek oğlunu bulmaya çalışan, asla vazgeçmeyen bir annenin öyküsü ve saniyelerin insan hayatındaki önemi…

Film verdiği duyguyla insanı etkiliyor.
Öyle ki zaman tünelinden 1928 ‘lere dönüp, sorumluların hak ettikleri gibi yakasından tutup sallamak geçiyor içinizden.

Los Angeles, yıl 1928…
Telefon operatörü olarak çalışan anne Christine, bir cumartesi sabahı Oğluna ‘hoşçakal’ diyerek evden çıkarken oğlunun yüzüne sevgi ve güvenle son kez bakıyor fakat akşam eve döndüğünde ise her ebeveynin en büyük kâbusuyla karşılaşıyor. Oğlu bıraktığı evde değildir. Biricik oğlu ortadan kaybolmuştur. Bu gibi durumlarda aranabilecek ilk yeri arar, polisi. Fakat güvenebileceği tek yer olan polis teşkilatının, yozlaşmış kalın duvarları onun yolunu keser. Polis teşkilatından kendisine destek olmasını beklerken, teslim olmayı asla kabul etmeyen büyük bir köstekle karşılaşır. Çaresiz Christine, oğluna ulaşmak için kendi başına adımlar atmaya başlayınca aklının ucundan bile geçiremeyeceği devlet yetkililerinin şok edici, insanlık dışı davranışlarla karşılaşır. Kendi becerisizliklerini bastırmaya çalışan polis teşkilatı, yaptıkları hataları ısrarla ona kabul ettirmeye çalışır. Acılı anneyi susturmak adına ona işkence yapmaktan bile geri durmazlar. Aradığı desteği rahip Briegleb’de (John Malkovich) bulacaktır.

Kaliforniya eyaletinin yasal sistemini sarsan, gerçek hayat hikâyesinden alınan filmde herkes vazgeçse de bir annenin asla vazgeçmeyeceği bir kez daha gözler önüne serilir.

İlgiyle izlenebilecek filmin türü dram, gizem ve suç.

Yönetmenliğini Clint Eastwood’un yaptığı 140 dakikalık ABD yapımı filmde umut son sahnelere kadar yüksek tutuluyor. Kostüm, dekor, araç, aksesuar ve mekânların zamana uyumu dikkat çekiyor.

Angelina Jolie (Christine Collins), Gattlin Griffith (Walter Colins), Michelle Martin (Sandy), John Malkovich (Rahip Gustav Briegleb), Jeffrey Donovan (Yüzbaşı J.J. Jones), Amy Ryan (Carol Dexter), Jason Harrington Bland (Dr.John Montgomery), Jason Butler Harner (Gordon NortHcott) başrollerini paylaştığı filmin senaryosu J.Michael Straczynski’ne ait.



İyi seyirler…

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 106
: 1384
Kayıt tarihi
: 21.02.07
 
 

Bir yaz gecesi hatırasıyım. Haziran doğumluyum. Bilirler haziran doğumlular. Hele ki haziranın tam..