Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '15

 
Kategori
İnançlar
 

Charile Hebdo üzerinden facebook monologları

Charile Hebdo üzerinden facebook monologları
 

google


Daha sonra çeşitlendirmek üzere, Hebdo olayıyla ilgili bir açılım: Bizde bir transseksüeli intihar ettirecek denli köşeye kıstırmakla, bir Fransız mizah dergisini taramak aynı şeyler: Şeriatçılık değil, mahalle baskısı değil, yavşaklık ve artı sivil terör. İstanbul'da yılda birkaç kişinin hacemat edildiğini gördüğüm bir lümpen proleterya ortamında dolanıyorum, bunlar bana olağan geliyor. Bir anarşist olarak, devletin bittiği durumda, ayak takımının böyle olduğunu görmek ve yazmak, bana ilginç de geliyor. Nuriye Ortaylı'nın kanlı kağıt esprisini (Fransızca 'düşünce' anlamında) geçersiz buluyorum. Fransa pek övünüyordu, daha 1 hafta önce, 10 tanesini engelledikleri için, 11.'si gol oldu ve daha da olacak. Fransa, 50 bin arabanın 1 haftada yakıldığı bir ülke. Bir proleter entellektüel olarak, hem barbarlara, hem de uygarlara karşı 'survival' bir savaş içindeyim. Bu savaşı yapmayanlar; entelejensiyadır, Gezi geyikçileridir, 'yetmez ama evet'çilerdir, öküzlerdir kısacası: Öküzler genelde mezbahayı boylar. Ya da, gerçek entellektüel sınıfdışı özgürlüktedir, verili olarak değil, ölümüne savaşılmış bir kazanımla. Yeni Orta Çağ'a ve gerçeğin çölüne hoşbulduk.

+

1 triello (ki aslında poliello), 'İyi, Kötü, Çirkin'e yazılmış bir 'hommage': 'İyi, Kötü, Acaip': Parodinin parodisi, Walter Benjamin'e Fassbinder dikmesi (Franz Biberkopf'un durumu), sanatın yaşamı aşması, karikatüristlerin öldürülebilirliğe alışması, Serdar Sarı'nın (önce zihinsel, sonra da bedensel olarak) kendini ölüşe sürmesiyle koşutluk ama o muhteşem Ömer Şerif filminin karşısavı da: Orta Çağ'larda ve 30 yıl din savaşlarında bile, bir köy korunabilir. Evet baylar ve bayanlar, yangında kurtarılacak ilk neyiniz var veya hangi kitapsınız?

+

A evet, beni babam bile öldürmeye kalktı, beyin tapınağım AFL'liler de. Zeka ve bilgi metafiziğimi yok etmeye kalkanlara ne yapma hakkım var?

http://www.imdb.com/title/tt0065969/?ref_=nm_flmg_act_78

+

Ertuğrul Özkök, gaf ötesi bir gafla, Hebdo olayı için şöyle bir beyanda bulundu: "Ben, yayın yönetmeni öldürülmüş bir gazetede, o öldürüldükten sonraki 20 yıl boyunca görev yaptım. Belki Fransızlar da artık korkmayı öğrenir." Gerçek durum, Bülent Ersoy'un şeysini asparagas haber yapan biri gibinin (Çetin Emeç'in) bile öldürüldüğü bir gazetede, onun öldürülmesi sayesinde görev yaptığıdır.

+

Vahdet gazetesi yazarı İbrahim Yörük, Fransa’nın başkenti Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası Penguen Dergisi’ni adeta tehdit etti.

Yörük, Penguen’de daha önce yayınlanan ve dava konusu olan bir karikatürü paylaşarak 'Bak milletin inançlarına hakaret edilerek mizah yapılmaz. Gör bunları' diye yazdı."

http://www.taraf.com.tr/…/nereye-gidiyoruz-katliamin-ardin…/

+

3 tek tanrılı din,Musevilik, Hristiyanlık, Müslümanlık, tanımları gereği engizitördür, yani katl-i vacip emirlidir.

+

2006'da Blogcu'da ateizmle ilgili metinler yayınlamaya başladığımda, ölüm tehdidi almıştım. Şimdi dejenere oldular ve 'atayiz' dememeyi öğrendiler, en azından benim yanımda.

+

Ateist engizisyonu bilsem de, karşı olsam da, demokrat ateist olsam da, şu anki Hristiyan-Müslüman haçlı seferi - cihat çaprazına karşı savaş ilan ettim bile.

+

Stajımı alaturka yavşaklar arasında yaptım.

+

Not: Charlie Hebdo, rahmetli Serdar Sarı'nın en sevdiği mizah dergisiydi. Kendisine ateist olup olmadığını sormak hiç aklıma gelmedi, öyle olup olmadığını bilmiyorum yani.

+

'Cube Zero'nun finalinde, bir adam ateist olduğu için öldürülüyordu. Bu, benim Batı dünyasında gördüğüm en cesur dilegetirimlerden biriydi. Hebdo olayı, aklıma bunu getirdi işte. 11 Eylül 2001'den sonra, 6 Ocak 2015 de 1 adım daha oldu. Şu an post-5-modern döneme girdik. Fransızlar 5. Cumhuriyet'te, biz 2.'yi nah kurarız, 10 yıl bi Fetret görelim de, ondan sonra bakarız.

+

Tarihin bu denli kristalleşmesi oldukça ilginç. Gösteren-gösterilen ilintileri çok belirginleşti. Asimov psiko-tarih modeli olarak, bunun makro-kriz anlamına geldiğini imler ama şu anki Hebdo olayını ve post-5-modern momenti, gerçek makro-kriz saymam, sayamam da. Denklemler, bunun oldukça önemsiz olduğunu imliyor. Bence Çin, ateist engizitör olarak, İslam-Hristiyan / cihat - haçlı seferi savaşının, her 2 tarafın da kellesini koparan ve bitiren global öğesi olur. Çünkü Çin, 19. Yüzyıl'da 30 milyon Hristiyan Çinli'yi ve yüzyıllar boyunca milyonlarca Müslüman Çinli'yi katletti. Bugün bile Müslüman Çinliler, tek adı, 'Ma'yı taşır (ki bu sözcüğün Japonca anlamı çok ilginçtir). 15. Yüzyıl'da Çin donanması, Müslüman bir Ma aracılığıyla, Amerikayı keşfedecekken, donanma imparator eliyle çürümeye terkedildi. Yani, tez-antitez çatışması, her zaman sentez olmaz, dekadans olur, ayırtsızlık olur, negatif diyalektik olur, negatif poliyalektik olur. Evet, geleceğin kapısı açıldı ve mümkünse, neo-globalist neo-liberal gelecek ipoteğini G-7'nin mabadına sokacağız..

(7 Ocak 2015)

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..