Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Chavez kimdi?

Chavez kimdi?
 

Kimsenin dokunamadığı Japon İmparatoruna sarılan papayı kucaklayıp sırtını sıvazlayan, çekim sırasında kameramanla sohbet eden bir adamdı.

Dünyanın en büyük beşinci petrol rezervine sahip ülkesinin kaynaklarını zenginlere, uluslararası şirketlere açmayıp halkının yoksulları için kullanan bir devlet başkanıydı.

Amacı ülkesini ekonomik olarak kendine yeten,kaynakları eşit olarak dağıtılımış, uluslararası baskılara karşı ulusal bağımsız, yoksulluğun var olmadığı bir ülkeye dönüştürmekti.

14 şubat’da TV’deki son derece siyasi ve ciddi bir konuşmasının sonunda ‘Hey Marisabel! Bu gece senin olanı alacaksın!’ diyebilen bir adamdı.

Ülkesinde başa geldikten sonra  102 milyon 975 bin 262 muayeneyle ücretsiz sağlık hizmetinde dünya rekoru kırdı. 25 bin bedava kitap dağıtımı yaptı. 3 milyon 500 bin Venezüellalıya eğitimlerine devam etme şansı verdi. 600.000 kişiye her gün 3.391 mutfaktan yararlanma imkanı verdi. Daha önce hiç dişçiye gitmemiş olan 8 milyon 518 bin 839 kişi diş muayenesinden geçti. Yeni kurulan bankaların halka verdiği kredilerden 112 bin 892 iş yarattı.

Halkının çıkarlarını her şeyden üstün tuttu ve yıllarca Amerika’nın burnunun dibinden Amerikan emperyalizmine kafa tuttu. Milyonlarca sosyalist gence ilham kaynağı oldu.

Mehmet Karpuz

 
Toplam blog
: 2
: 138
Kayıt tarihi
: 02.03.13
 
 

Es ..