Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '08

 
Kategori
Siyaset
 

CHb

CHb
 

"CHP" yazının ayna görüntüsü altüst edilince "CHb" görünüyor.


Gazetede bir haber okudum. Haberde CHP Tekirdağ kongresinde “CHb” yazılı bayraklar asıldığı yazılmış (1)

Önce bir öykü anlatacağım:

Otomobil yedek parçaları satılan bir işyerine gelen bir sürücü arabasının 710 numaralı parçasının düştüğünü, ondan satın almak istediğini söyler. Kataloglarında böyle bir parça olmayınca müşteriden tarif etmesini isterler. Müşteri bir kağıt parçasına önce bir yuvarlak çizer ve üzerine 710 yazar. Kağıdı karşıdan gören yedek parçacı OIL yazısını okur ve “benzin deposu kapağı mı” der.

“CHb” yazılı bayraklar konusunda merkez ilçe başkanı “Bazı bayraklarımızda CHP yerine CHb yazılmış. Tamamen baskı hatasıdır. Herkesten özür dileriz''. Şeklinde bir açıklama yapmış.

Merak ettim “CHP” nasıl “CHb” olur diye. Çok kolay, bayrağın arka tarafın ters asınca “CHP” “CHb” oluyor. Bana öyle geliyor ki, baskı hatası değil, sadece ipe dizerken bir terslik olmuş.

Haberde şöyle bir bölüm var: “Salona CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen ve üzerinde CHP yerine, ‘CHb’ yazan parti bayrakları asıldı.”

Öküz altında buzağı aramaya gerek yok, ortada önemsiz bir hata var. İşin içinde CHP varsa abartmayı seviyor basınımız.

(1) CHP Kongresinde 'CHb' yazılı parti bayrakları (Milliyet 14-1-2008): http://www.milliyet.com.tr/2008/01/14/son/sonsiy28.asp?prm=0, 9785382

Ankara, 14 Ocak 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..