Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
35
 

Cheddarlı Sosis Nedir

Hepimizin alışık olduğu bazı tatlar vardır ve bunlardan farklı bir şey yediğimizde “Yok, bana göre değil.” ya da “İyi ki tatmışım, bugüne kadar nasıl hiç yemedim bunu?” tepkilerini verebiliyoruz. Farklı tatları sever misiniz bilmiyorum ama bu hafta konuğumuz biraz değişik… Mesela ben farklı tatları kolay kolay beğenen biri değilim, alışık olduğum lezzetler dışında bir şey tükettiğimde genelde hoşuma gitmiyor ama illaki denerim o ayrı. Beğendiğim de oluyor mu? Tabi ki…

Bu yüzden yeni tatları denemeye devam…

Karşımıza bu sefer “Şş ben diğerlerinden farklıyım.” diye seslenen bir sosis çıktı. Bu sosisin farkı “ Cheddar” peynirli olması. Cheddar peyniri sarı renge ve biraz ekşimsi bir tada sahip. İsmini İngiltere’de bulunan bir kasabadan alıyor. Bu peynir biraz daha sert bir yapıda, aynı zamanda da yağlı. Bilirsiniz bir gıda için yağlı diyorsak, ondan mükkemmel bir tat alırsınız, yağ oranı azsa tabi ki aldığınız tat duyusu azalır. Cheddar peyniri için de aynısını söylemek münkün. Gelelim sosisimize… Cheddar peynirli sosis son yıllarda daha sık üretilmeye başlandı ve ülkemizde yakından tanıdığımız bir firmanın ürettiği Cheddarlı sosis benim dikkatimi çekti. Bu sosisin içerisinde tahmin ettiğiniz gibi Cheddar peyniri yer alıyor ve pişirme aşamasında sosis ve peynir farklı bir dokuya ve kıvama geçiyorlar. 300 gramlık paketlerde “Dana füme cheddarlı sosis” olarak karşımıza çıkan bu sosisler, gözlemlerime göre tüketiciler tarafından baya ilgi görmüş. Sosis sevmeyen tüketmeyen kişilerin, Cheddar tadı ve aroması sayesinde sosisi sevmesi Cheddar’ın sosise yaptığı bir güzellik diyebiliriz.

Bildiğimiz tatlar dışında böyle yeniliklerle piyasanın gelişmesini seviyorum. Bu süt,zeytin,et olsun hiç farketmez. Kolajenli süt, ızgara zeytin demiştik geçen günlerde hatırlarsanız, bakın bugün de cheddarlı sosis diyoruz. Demek ki gıda sektörü yerinde saymıyor, farklı çalışmalarla ilerliyor, sektör renkleniyor. Sizlere de yemesi kalıyor, her aşaması ayrı zevkli yeter ki iş aşkla yapılsın.

Sağlıkla Kalın!

Not:” Birçok yemekte kullanıldın ama en çok sosise yakıştığını söylüyorlar.”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Çağlar

ETEM SEVİK bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 351
Toplam yorum
: 45
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 306
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster