Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Chelsea yarı final için iyi kura

Chelsea yarı final için iyi kura
 

http://www.resimvadisi.com/data/media/134/lampard-chelsea.jpg


Fenerbahçe, Şampiyonlar liginde kalesini gole kapamış bir ekip FC Chelsea ile eşleşti. Fakat Kadıköy'de gol bulmakta zorlanmayan sarı kanaryalar İngiliz devini kupanın dışına itebilir. Sevilla'dan daha güçlü değiller, daha iyi defans yapmalarına rağmen ofans anlayışları ve tempoları Sevilla ile karşılaştırılamayacak kadar zayıf. Fenerbahçe, Sevilla karşısında gösterdiği performansı gösterdiği takdirde adını yarı finale yazdırır.

Grant Fenerbahçe'nin en büyük şansı

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde rakibi İngiliz ekibi FC Chelsea olacak. Şampiyonlar ligi eleme maçlarında ve çeyrek final mücadelesi maçlarında kalesinde sadece iki gol gören İngiliz temsilcisi yine de diğer İngiliz takımlar arasından çekilmiş en iyi kura olarak görünüyor. Jose Moriniho dönemine göre daha istikrarsız bir grafik çizen İngiliz futbolu için önümli saylan iki büyük kupadan elenen Chelsea'yı Fenerbahçe geçebilir.

Fenerbahçe olası rakipleri arasında çekebileceği en iyi kurayı çkmiş oldu. Jose Morinio'nun takımdan ayrılmasının ardından istikrarsız bir dönem yaşayan Chelsea, Avram Grant yönetiminde eski günlerini aratıyor. Premier ligde Arsenal ve Manchedter United'ın ardından üçüncü sırada yer alan Chelsea, kalesinde çok az gol pozisyonu veren, rakibi orta sahada fizik olarak çökerten bir takım görünümünde. Orta sahasında Lampard, Ballack, Essien gibi güçlü rakibi bozan ve hemen hemen her fırsatta rakip kalenin önünde beliren, uzaktan isabetli şutlar çıkaran bir orta sahaya sahipler. Fenerbahçenin bu orta sahayı saf dışı bırakmak için tpou daha çok ayağında tutması ve rakibin tempoyu artırmasına izin vermemesi gerekiyor.

Konrtollü oyunu tercih ediyorlar

Genelde tek forvetle sahaya çıkan Chelsea'nin kanat oyuncuları pozisyona göre forvet özelliği gösterebiliyor ve bu oyuncular gole yakın isimler. Ancak Avram Grant'ın Fenerbahçe'ye karşı bu kadar ofansif bir takım anlayışıyla sahaya çıkması mümkün değil. Sallantıda olan koltuğunu korumak için Kadıköy'de oynanacak ilk maça kalabalık bir orta saha düzeni ve ilk hedef olarak gol yememeyi düşünerek sahaya çıkacaktır. Fenerbahçe'nin Kadıköy'de oynadığı her karşılaşmada gol bulduğu düşünülürse ve kanat oyuncularının doksan dakika boyunca oyunu rakip sahaya taşıdığı bir ortamda gol yememenin önemini düşünecektir İsrailli çalıştırıcı.

İngilizler içerisinde en zayıf halka

İngiliz takımları içerisinde en zayıf halka olarak görünmesine rağmen gerek takım bütçesi gerek futbolcu yapısı itibarıyla Fenerbahçe'den önde görünen Chelsea takımının en büyük handikapı takımı çalıştıran antrenör Grant'ın oyuncular tarafından pek benimsenmemiş olması. Fenerbahçe ise Artur Zico'yla birlikte müthiş bir hava yakalamış durumda ve futbolcuların kendilerine güveni tam. Fenerbahçe, Kadıköy'de oynanacak maçı kazanmayı başaracak güçte. Kalesinde gördüğü şansız goller nedeniyle zorlanmıştılar bu güne kadar; fakat bu maçta Fenerbahçe'nin içerde oynayacağı ilk maçı gol yemeden kazanması gerekiyor. Kendi sahasında çok disiplinli ve hızlı oynayan Chelsea karşısına 1-0 da olsa avantajlı bir skorla çıkılması gerekiyor. Olimpiyakos maçında rakibe ilk pozisyonu 65'inci dakikada verdikleri düşünülecek olursa durum daha iyi ortaya çıkar. Zaten turnuva boyunca yedikleri gol sayısı iki.

Dünyanın en iyi defans bloğu

Defans bloğu son derece güçlü ve öenmli oyunculardan kurulu. John Tery ve Ricardo Carvalho gibi iki yıldızın önünde dünyanın en iyi önliberoları arasında gösterilen Claude Makalele oynuyor. Defansın solunda Ashley Cole, sağında Barseleno'dan gelen Belletti oynarken kalede dünyanın en iyi kalecisi seçilen Petr Cech yer alıyor. İşte turnuvanın en az gol yiyen takımı olmalarının nedeni bu olmalı. Fenerbahçe forması giyen Nikolas Anelka'da Chelsea'nin yeni transferi. Cladudio Pizarro ve Andriy Shevchenko, Salomon Kalou, Drogba gibi önemli gol ayaklarını kadrosunda barındırmasına rağmen, İngiliz temsilcisinin gol yükünü büyük ölçüde orta sahası çekiyor: Lampard, Philips, Joe Cole, Ballak.

Diğer eşleşmeler

Diğer eşleşmeler şu şekilde; Arsenal(ingiltere)-Liverpool(ingiltere), FC Schalke 04(Almanya)- Barselena(İspanya), AS Roma(İtalya)-Manchester United(ingiltere).

Olası yarı final eşleşmeleri ise şu şekilde; Arsenal-Liverpool galibi ile Fenerbahçe-Chelsea galibi, AS Roma-Manchester United galibi ile Schalke-Barseleno galibi eşleşecek.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..