Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Choco Crossies

Choco Crossies
 

Choco Crossies, Almanya’dan bildiğim bir tarz çikolatalı kurabiye. Ayrıca genç yaşlarımdan itibaren yaptığım bir tatlıdır bu. Artık çocuklarla birlikte yapıp yiyoruz, çünkü ailece çok sevdiğimiz bir tatlı. Üstelik hazırlaması da çok kolaydır. Bana hızlıca sıra dışı bir tatlı lazım diyorsan, Choco Crossies tam sana göre. Ama dikkat! Çocuğun ve eşin bunları süpürüp bitirmesin!

Malzeme

Choco Crossies yapmak için lazım olan sadece iki şey var: Çikolata ve gevrek. Gevrekler sade olup mısır gevreği ya da benim kullandığım buğday gevreği de olabilir. Çikolata olarak sevdiğin marka ve tat çikolata veya çok hızlı olmak için pasta süsü için satılan bitter glazürü de kullanabilirsin. Çikolatadan ben genelde iki paket kullanırım.

Hazırlanış

Çikolata kullanırsan bunu küçük parçalar haline bir kaba, kabı da su dolu tencereye koyman gerekiyor. Sıcak suda çikolata yavaş yavaş eriyecek. Glazür paketleri kullanıyorsan onları 1-2 dakikada mikrodalgada eritebilirsin.

Ardından iki avuç gevrek erimiş çikolata içine at ve iyice karıştır. İhtiyaca göre daha fazla gevrek ekleyebilirsin. Tüm gevrekler çikolata ile kaplanmış olduklarında – hala bol çikolata varsa daha fazla gevrek eklemek isteyebilirsin- Choco Crossies’i yerleştirmek kalıyor.

Buzdolabına sığacak bir tepsi veya tabağı fırın pişirme kağıdı ile kaplamanı tavsiye ederim, Choco Crossies o kağıttan kolay çıkıyor çünkü. Ardından bir tatlı kaşığı ile küçük kurabiyeler yapıp direkt kaşıktan kağıda yerleştirmen gerekiyor. İşte bu kadar! Choco Crossies’i, çikolata sertleşene kadar buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsin…

Eğer istiyorsan çikolata gevrek karışımına fındık fıstık parçacıkları da ekleyebilirsin. Ama bence hiç gerek yok. Sade olarak da müthiş lezzetliler! 

Çocuklar ile, çocuklar için ya da çocuksuz birçok yemeğin tarifi blogumda bulabilirsin. İki küçük çocuk annesi olduğum için yaptığım yemekler hem hızlı hem de oldukça sağlıklı olmalı. Bir de çocuklarla birlikte hazırlayabilmeliyim…

Afiyet olsun!

 

 
Toplam blog
: 8
: 2776
Kayıt tarihi
: 09.10.13
 
 

İstanbul yakınlarında bir köyde alternatif ve renkli olduğu kadar da çılgın ve sıradışı bir hayat..