Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '15

 
Kategori
Siyaset
 

CHP, 1 Kasım seçimlerine "Besmelesiz" mi hazırlanıyor!!

CHP, 1 Kasım seçimlerine "Besmelesiz" mi hazırlanıyor!!
 

Demek ki "kalıtım" sadece insanlar için değil siyasi partiler için de bir gerçek... CHP genlerinin gereği olan bir iş daha yaptı... Tıpkı geçmişte Ezan'ı susturmak, Kuran eğitimini yasaklamak gibi...

Bu defa yaptığı, eski yaptıklarını aratmayacak cinsten CHP'nin... AK Parti'nin seçim şarkısı olarak seçtiği "Haydi Bismillah" isimli şarkıyı YSK nezdinde yasaklatıyor.

CHP, bunu yine genlerinden gelen klasik gerekçeyle yaptırıyor: Dini öğeleri siyasete alet etmek!!

Yani, her oturup kalkışımızda söylediğimiz "Bismillah" -ki Alllahın adıyla başlarım demektir- CHP zihniyeti için siyasette kullanılmamalıdır.

Demek ki, CHP göre siyaset Besmelesiz olmalıdır... Dini literatürde Ezan okunurken ve Besmele çekildiğinde Şeytan oradan uzaklaşır bilgisi vardır... Buradan bakınca CHP'nin Şeytanı kaçırmamaya çalıştığını söylemek de mümkün!!!

Şimdi yeri gelmişken, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bir anektodunu kaydedelim: Merhum Cumhurbaşkanlarından Cevdet Sunay, Cumhurbaşkanı seçildiğinde, koltuğa otururken "Bismillahirrahmanirrahim" diyor.

O zamanın CHP tandanslı medyası bu hali tefe koyup çalıyor: Nasıl olur da laik devletin Cumhurbaşkanı, koltuğuna "Besmele çekerek"  oturur!!!

CHP, bu kafayla gittiği için, bu Müslüman milletten teveccüh görmüyor... Bunlara inat, millet, bırakalım koltuğuna otururken Besmele çeken Cumhurbaşkanını, ziyaretlerinde Kuran tilavet eden Cumhurbaşkanları seçiyor!

Butün bu gerçeğe rağmen, "CHP Aklı" aynı şekilde çalışmaya devam ediyor... Hala, dini motiflerle mücadele eden görüntüsü vermekte ısrar ediyor!.. Seçime bir ay kala kendi ayağına sıkıyor!

CHP "tıyniyetini" değiştirmiyor ama halkın değişmesini ve kendisine oy vermesini bekliyor!... Bu kafayla giderse daha sittin sene iktidar yüzü göremeyecekler elbette...

HDP eşbaşkanı Demirtaş da bu "Besmele meselesi" ne, "Besmele çekeceklerine terör olayları için Estağfirullah çeksinler" diye katılmış... Yani, devlet terörle mücadeleden tövbekar olsun, diyor...

Teröriste arka çıkan, arkasını teröre dayayan bu anlayışa karşı bir  AK Partili de çıkıp; "Size karşı ancak "Neüzübillah=Şeytanlarda Allaha sığınırız" çekilir, dese haksız mıdır!

Gel de "La havle..." çekme!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..