Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

CHP, Atatürk için mevlit okuttu !

CHP, Atatürk için mevlit okuttu !
 

Dün, son yıllardaki en ilginç haberlerden birini duydum.

CHP, Atatürk için mevlit okutmuş.

Haber şöyleydi.

"Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bir ilke imza attı. 75. ölüm yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk için İstanbul'da mevlit okuttu. Yeni Camii'deki mevlide grup başkanvekilleri Akif Hamzeçebi, Muharrem İnce ve İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile partililer katıldı."

CHP'nin bu hareketini çok önemsemek lazım. Mevlit, halkın bu dünyadan göçmüş kendi büyüklerine karşı gösterdiği bir değerbilirlik, sevgi ve saygı göstergesidir. Bu halk, mevlit geleneğini büyük bir saygı ile sürdürmektedir. O nedenle CHP'nin bu hareketi bence çok şık olmuştur. Belki birileri, bunu eleştirebilir ama sonuçta ortaya güzel bir şey çıkmıştır. Laiklik zedelenmemiştir, ülke sevgi ve saygıya değer verildiği için artı değer kazanmıştır. Güzel örnek olunmuştur. Bence CHP, her büyük değer için bunu gelenek haline getirmelidir, bunu kurumsallaştırmalıdır. İnönü, Ecevit, Gürkan, Cem vbg. diğer büyük değerleri için de yapmalıdır.

Halk nezdinde, CHP elit, halka yüksekten bakan, tepeden bakan bir anlayışa sahip gibi bir algı var. Eğer CHP, bu algıyı yıkmak istiyorsa halka karşı daha mütevazi olmalı, halkın değerlerini yüceltmelidir. Eğer CHP'deki bu halkçı damar, istismar ve sömürü olmadan yoluna devam ederse bundan her kesim kazanacaktır. Kılıçdaroğlu, yaşayışı ile tavırları ile Ecevit'i çağrıştırıyor. Ecevit'i CHP'nin daha çok bağrına basması lazım. Bu halk, Ecevit'i el üstünde tutmuş, dağa taşa "Karaoğlan" ismini yazmıştır. Niçin? Çünkü Ecevit, halka ve değerlerine daima saygılı olmuş, bilimsel gerekler ile halkın geleneklerini kaynaştırmasını bilmiştir.

CHP'nin bu tavrında hiç kuşkusuz AKP'nin başarıları etkili olmuştur. AKP, CHP'yi etkilemiştir. Bu güzel bir şey. Bu insanları kaynaştıran, yakınlaştıran bir şey. İyi de güzel de yarışmak, rekabet etmek sonuçta hep ülkeye değerler kazandırır. CHP, AKP'nin son yıllarda başarıyla yaptığı gibi, ilericilik bayrağını da görmeli. Bu tespiti bir kere yapmalı. Yanlışlıkları sadece eleştirmemeli, eleştirerek önerilerini de sunmalıdır. Öneri olmadan, daha iyisini insanlara önermeden insanlar neden sizi dinlesinler, tercih etsinler ki?

CHP, aynı zamanda Mustafa Sarıgül'ü de partisine kazandırmıştır. Bu da  not edilmelidir. Mustafa Sarıgül de Ecevit anlayışından geliyor. Halkçı uygulamaları var. CHP, ne zaman halkçı olmuşsa daima kazanmıştır. Cumhuriyet devrimlerini, demokrasiye geçişi, çalışanlara sosyal güvenlik haklarını vermek gibi ülkenin önünü açan, halkın refahını ilerleten uygulamalarda halk da daima CHP'ye  destek vermiştir. CHP, ülkede önemli bir partidir. Türkiye'de söylediği, progamına aldığı konular muhalefette bile olsa mutlaka ses getiriyor ve hayata geçebiliyor. Bu nedenle, CHP, halkçı ve birleştirmeci olursa, somut başarılarını iyi anlatırsa, halkla dayanışma duygularını geliştirebilirse ülke için yeniden umut olabilir ve ülkenin önünü daha da açabilir.

Kılıçdaroğlu, kadın kotası, genlik kotası, ön seçim gibi demokratik pozitif ayrımcı uygulamaları da partisine kazandırmıştır. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de gidilmedik yer bırakmıyor. Hatta, yurt dışına bile daha çok gidiyor. Bu çok önemli bir dinamizm göstergesidir. CHP bu nedenle eleştiriliyordu, bu eleştirilerden faydalanmıyordu ama faydalanmaya başladı, bu da Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye puan kazandırdı. CHP, Kılıçdaroğlu ile geçtiğimiz genel seçimde yüzde 26'ya yakın oy aldı. CHP, daha fazla bekliyordu belki ama halk, teveccüh göstererek, adeta "biraz daha çalışarak beni inandır" demek istedi. CHP, çok doğru yolda ilerliyor bence. Bu seçimlerde yine koordineli çalışıp, halka hiç duyulmamış, ilerici yenilikler vaad ederlerse bence süpriz sonuçlar alabilirler. 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..