Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

CHP, Büyükşehir Belediyesi Yasası’na ve beldelerin kapatılmasına savaş açtı

CHP, Büyükşehir Belediyesi Yasası’na ve beldelerin kapatılmasına savaş açtı
 

BURDUR CHP İL BAŞKANI SÜLEYMAN ERMAN


Tüm ülkede olduğu gibi Burdur’da da Cumhuriyet Halk Partisi, kaygan zemine düşen ve ayağının altındaki toprağın gittikçe daha hızlı kaymaya başladığını anlayan AKP Hükümeti’nin tıpkı tarihte olduğu gibi, Özalların yaralarına merhem olmayan bir yönteme tekrar başvurmak suretiyle ayak oyunları ve yasalarla oynayarak tekrar kazanma sürecini başlatması, 2009 yılında yaptığı beldeleri kapatma denemesini bir kez daha gündeme getirmesine karşı beldelerde imza kampanyası başlattı. Burdur’da bulunan 19 beldenin kapanma tehdidiyle karşı karşıya gelen 17’sinde, halkın önüne imza standı açacak olan Burdur CHP örgütü, “halka sorulmadan belde belediyeleri kapatılamaz” dedi.

AKP Hükümeti’nin “yerelleşme” söyleminin arkasında “otoriter merkeziyetçilik” dayatmasının bulunduğunu vurgulayan CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman yaptığı yazılı açıklamada, belediyelerin “kentsel alan yönetimi” olduğunu, yeni yasayla kent yönetim alanının genişletilmesinin demokratik işleyişi yavaşlatacağını, hatta ortadan kaldıracağının altını çizerek, yeni yasanın esprisinin, belediye yönetiminin sınırlarını il sınırına genişletilmesi olduğunu, bunun ise büyük sakıncaları bulunduğunu belirtti.

Erman bu nedenlerle siyaset ve parti ayrımı gözetmeden 17 beldede CHP örgütü olarak eşzamanlı bir şekilde imza kampanyası düzenlediklerini, hangi siyasi görüşte olurlarsa olsunlar tüm halkı 17 beldeyi kurtarmaya yardımcı olmaya çağırdı.

YERELLEŞME SÖZÜNÜN

ARKASINDA OTORİTER BİR MERKEZİYETÇİLİK YATMAKTADIR           

Erman, “bilindiği gibi AKP iktidarı bundan öncede nüfusu ikibinin altında olan belde belediyelerinin kapatılması kararını almış CHP’nin açmış olduğu dava neticesinde bu karar iptal edilerek 2009 yılında seçimlere katılma şansını yeniden yakalamıştır” diyerek, “AKP iktidarının yerelleşme söylemiyle otoriter merkeziyetçilik kurgulama dayatmacı anlayışı devam ediyor. Halka sorulmadan belde belediyeleri kapatılıyor” diye iddiada bulundu.

Erman şu görüşleri ileri sürdü:              

“AKP’nin yeniden gündeme getirdiği belde belediyelerini kapatma kararına karşı CHP’nin mücadelesi devam etmektedir.

BURDUR’UN 19 BELDESİNİN 17’Sİ KAPANIYOR              

“Yeni yasa ile ilimizde de 19 belde belediyesinin 17’si kapanma tehlikesi ile karşı karşıyadır.            

“Kapanacak belediyelerin siyasi tercihine bakmaksızın tamamına yönelik olarak 17 beldemizde örgütümüz tarafından 19.10.2012 cuma günü belde halkının tercihini yansıtan imza kampanyası düzenleyerek T.B.M.M’de kapatılmaya karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız.

KENTSEL OLAN BELEDİYENİN

YETKİ ALANININ İL SINIRINA GENİŞLETEN BİR UCUBE              

“Yeni yasanın belediyelerin yetki alanını il sınırlarına genişletme gibi son derece sakıncalı ve sorunlu bir düzenlemeyi içermesi ve bu tasarının yasallaştırılması halinde ise dünyada eşi benzeri olmayan bir yerel yönetim sistemi ortaya çıkacaktır.           

Belediye yönetimi kentsel alan yönetimidir ve demokrasilerde hizmet alanının genişlemesi demokrasinin daha yavaş işlemesine ve hatta işlememesine nedendir.”

KAPANMA TEHLİKESİ ALTINDA OLAN 17 BELDE HALKININ ÇIĞLIĞI ANKARA’YA İMZA OLARAK YANSIYACAK                

“Böyle bir yasanın nüfus kriterine uydurularak yapılması ve halka dayattırılması”nın imkânsız olduğunu vurgulayan Erman, “bu anlayışa sahip demokrasinin parçası olan belde halkının seslerini imza olarak sunacağız” dedi.            

Erman sözlerine, “tüm beldelerde halkımızın, belediye başkanlarımızın şu veya bu siyasi partiye mensup herkesi kampanyamıza destek vermeye sesimizi duyurmaya yardımcı olmaya çağırıyoruz.” Diyerek son verdi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..