Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '09

 
Kategori
Sivil Toplum
 

CHP' nin değişimi

Sayın okurlar CHP' nin değişimi / başarısı / başarısızlığı ve özellikle İstanbul belediye başkanlığı yarışı bağlamında yazdığım yazılara farklı tepkiler aldım. Ne demek istediğimi (bu demek istediklerimi yıllardır Milliyet dahil yazdım, Açık radyoda söyledim) bir kez daha anlatayım.

1) Bir ülkenin istisnai durumlar dışında siyasi ve fiziksel coğrafyası günümüzde değişemez. Doğal olarak bu Türkiye içinde geçerlidir.

2) İnsan doğumunun sınırı yoktur. Özellikle az gelişmiş ve/veya gelişmekte olan ülkeler diye tanımlanan uluslarda doğum oranı gereğinden fazla artış yönündedir. Bu ülkemizde de -son yıllarda nüfus artış hızımızın azaldığı belirtilse dahi- artış yönündedir ki hiç artmasak dahi sayımız çok fazladır.

3) İnsan davranış biçiminin bireysel ve toplumsal olarak ideal ve/veya ideale yakın olacağının garantisi yoktur. Bireysel ve toplumsal davranış biçimlerinin olumsuz yönde olmaları az gelişmiş ve/veya gelişmekte olan ülkelerde daha fazla rastlanan bir olgudur ve ne yazık ki ülkemizde de bu böyledir.

4) Nitelik nicelik orantısı ters yöne olan tüm ülkelerde doğal olarak çevre, yargı, eğitim, sağlık, kültür vb çok temel konularında olumsuzluklar içermesi aşırı derecede doğaldır.

5) Bu yazdıklarımın sağ, sol, laik, anti laik, vb her türlü bireysel düşünce tarzı ile bir ilgisi yoktur. Bunlar ülkemiz dahil olmak üzere bir fiziksel olgudurlar.

Evet sayın okurlar eğer bu yazdıklarım doğru ise bir ülkede icraat diye yapmanız gerekenler nelerdir? Yol, köprü, baraj vb her türlü yapılaşma faaliyetimi, yoksa değişemeyecek ve üzerinde korumak zorunda olduğunuz doğal ve kültürel miras olan bu eşsiz coğrafyada hangi niteliklerde, kaç kişiyi, nasıl yaşatacağınız üzerine kafa yorup bu konuda öneriler mi getirmektir ?

Ve şimdi ilk soru ülkemizde hangi siyasi parti ve/veya hangi kurum bu yönde düşünmektedir ?

Ve şimdi ikinci soru ülkemizde her hangi bir siyasi partinin bu yönde düşünebilme şansı var mıdır ?

Ve şimdi son soru ülkemizde kaç kişi bu yönde düşünmektedir ki bu kişilerden bu yönde düşünen bir siyasi oluşum çıksın.

Anlatabildim mi bilmiyorum.


Not: Lütfen dünkü Hürriyet gazetesindeki Sn. Bekir Coşkun' un yazısını okuyun ve sonra lütfen düşünün oradaki -kuşkusuzki benden çok daha güzel ifade edilmiş- noktaları kimden daha önce kaç kez okumuştunuz.

 
Toplam blog
: 226
: 558
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

15 Nisan 1959 İstanbul doğumluyum. Marmara üniversitesi siyasal bilimler fakültesi mezunuyum. Ancak ..